Hamas: İsrail’in okul bombalaması "katliam ve soykırımdır"

Hamas: İsrail’in okul bombalaması "katliam ve soykırımdır"

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’taki Ahmed Abdülaziz Okulunu hedef almasını kınayarak saldırıyı katliam ve soykırım olarak nitelendirdi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus’ta bulunan Ahmed Abdülaziz Okulu'nu bombalamasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, okulda yerinden edilen sivillerin barındığı, saldırının ise bir "katliam ve soykırım" olduğu ifade edildi. Hamas, bu saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Hamas'tan saldırıya dair yazılı açıklama yapıldı.

İsrail'in Han Yunus'taki Ahmed Abdülaziz Okuluna saldırısının kınandığı açıklamada, bu saldırı Filistin halkına karşı devam eden soykırım kapsamında savaş suçu olarak nitelendi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Siyonist İsrail'in Ahmed Abdülaziz Okuluna sığınan yerinden edilmiş Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği korkunç katliam, çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 20'den fazla kişinin şehadetiyle sonuçlandı.

Gazze halkına karşı uygulanan vahşi soykırım, okulların ve sığınma merkezlerinin sistematik olarak hedef alınması siyonist oluşumun, sonuçlarından endişe etmeden işlediği iğrenç ve barbarca suçlarının devamıdır."

Açıklamada, İsrail'in savunmasız Filistin halkına karşı yürüttüğü "katliam ve soykırımdan" ABD yönetiminin doğrudan sorumlu olduğu vurgulandı.

İsrail ordusunun dün akşam Han Yunus'ta bir okulu bombalaması sonucu çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 492'si çocuk, 11 bin 979'u kadın olmak üzere 55 bin 28 Filistinli öldü, 106 bin 962 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN