Hamas'tan 'Aksa Tufanı' operasyonu | İsrail-Gazze hattında anbean yaşananlar

Hamas'tan 'Aksa Tufanı' operasyonu | İsrail-Gazze hattında anbean yaşananlar

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail ordusunun ardından kabine de resmen "savaş hali" ilan etti. Şu ana kadar, 413 Filistinli hayatını kaybederken 2 bin 243 kişi yaralandı. Öte yandan 700 İsrailli hayatını kaybederken 2 bin 156 kişi yaralandı. İşte İsrail-Gazze hattında saat saat yaşanan tüm sıcak gelişmeler...

-07 Ekim 2023 | 06.30-17.21

5 BİN ROKET VE HAVAN FIRLATILDI

İsrail ordusu, dün sabah saat 06.30'da ülkenin güneyindeki bölgelerde Gazze'den atılan roketler nedeniyle siren çaldığını duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, yüzünün görünmediği bir videoda "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık" dedi.

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

sdasdasd.jpg

Dayf, Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı" yaptı.

Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

Dayf, ilk aşamada İsrail'in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti.

İSRAİL SAVAŞ DURUMU İLAN ETTİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise gece boyunca devam eden roket saldırısı sonrasında bu sabah ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

IDF'nin bu sabah yaptığı açıklamada, “Güney ve orta bölgelerdeki sivillerin sığınakların yanında, Gazze Şeridi'ni çevreleyen bölgede ise sığınakların içinde kalmaları gerekmektedir. Genelkurmay Başkanı şu anda bir durum değerlendirmesi yapmakta ve IDF faaliyetlerinin devamına ilişkin planları onaylamaktadır” denildi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: İSRAİL BU SAVAŞI KAZANACAK

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, roketlerin ateşlenmesinden yaklaşık 4 saat sonra yaptığı görüntülü açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Gallant paylaşımında, "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail’e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor. İsrail, bu savaşı kazanacak" dedi. Savunma Bakanı, İsrail'in büyük çaplı olaylarda veya savaşlarda başvurduğu yöntem olan ülkedeki yedek askerlerin göreve çağrılması kararını da onayladı.

assss.jpg

HAMAS: İSRAİL'E AİT SINIR KAPISINI ELE GEÇİRDİK

İsrail ordusu, onlarca savaş uçağıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu.

Hamas, Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki İsrail'e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı ile çevresindeki askeri noktanın ele geçirildiğini savundu.

Sosyal medyada da esir alınan İsrail askerleri ve bazı sivillerin Gazze'ye getirildiğine ilişkin görüntüler dolaşmaya başladı.

Filistinli gruplar, "Aksa Tufanı"nda çok sayıda İsrail askerinin esir alındığını açıkladı.

HAMAS'TAN NETANYAHU'YA 'TEHDİT' TEPKİSİ

Saldırı sebebiyle İsrail'in derin bir krizle karşı karşıya kaldığını vurgulayan İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, onlarca İsraillinin esir alındığını ve "İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu'nun düşündüğünden kat kat fazla olduğunu" öne sürdü.

Ebu Ubeyde, İsrailli esirlerin Gazze Şeridi'nin her yerinde mevcut olduğunu ve İsrail, Gazze halkına ne yapıyorsa aynısının İsrailli esirlere de uygulanacağını ifade etti.

Netanyahu'nun tehditlerine işaret eden Ebu Ubeyde, "Önümüze çekirge gibi düşen, yüzlercesinin silahlarını ve tanklarını direnişçilerimizin önünde bırakıp kaçtığı orduyla mı bizi tehdit ediyorsunuz?" ifadesini kullandı.

NETANYAHU: SAVAŞTAYIZ, KAZANACAĞIZ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ordunun ilk hedefinin 'bölgeye sızan düşman güçlerinden temizlenmesi ve saldırıya uğrayan yerleşim yerlerinde güvenlik ve huzurun sağlanması' olduğunu söyledi. Kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamalarda Netanyahu, "Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" diye konuştu.

asdsdd.jpg

HAMAS'A KARŞI DEMİR KILIÇ OPERASYONU BAŞLATILDI

AFP'nin 'Son dakika' koduyla geçtiği gelişmede İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava harekatına başladığı ve çeşitli bölgeleri bombaladığı bildirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise Hamas'a karşı 'Demir Kılıç Operasyonu'nun başladığı açıklandı. Al Jazeera'ye konuşan bir Gazzeli 'Bizi neyin beklediğini bilmiyorum, gidecek sığınağımız yok her yer saldırıya açık' dedi ve ekledi: 'Çocuklu aileler için durum daha zor, çocuklar panikliyor ve çığlık atıyor. Uğraşacak çok şeyimiz var'

GAZZE'DE 80 KİLOMETRELİK ALAN ASKERİ BÖLGE İLAN EDİLDİ

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre ülkenin güneyinden bölgeye sızan silahlı grup, Sderot kentinde bir polis merkezini kontrol altına aldı. İsrail ordusunun silahlı gruplarla çatışmaya girdiği ve bazı askerlerin yaralandığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi etrafında 80 kilometrelik bir alanı askeri bölge ilan etti. İsrail'deki Kanal12 televizyonu ise Gazze'den 4 ayrı Filistinli grubun sınırdan içeri girdiğini aktardı.

198 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistinli yetkililer, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında 198 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını söyledi. İsrail, Filistinli militanların saldırıları sonrasında misilleme niteliğinde Gazze Şeridi'ni hedef alacağını açıklamıştı.

BIDEN'DAN İSRAİL'E DESTEK

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden'ın görüşmede İsrail'in Hamas'a karşı yürüttüğü operasyonu desteklediği ifade edildi.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Netanyahu'yu telefonla arayan Biden, ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını ve Tel Aviv'in kendini savunma hakkını desteklediğini söyledi.

Netanyahu'nun da Biden'a koşulsuz desteği için teşekkür ederek, "İsrail'in sonunda kazanacağı uzun sürecek, güçlü bir harekatın şart olduğunu" dile getirdiği aktarıldı.

sfsdfffff.jpg

-07 Ekim 2023 | 18.00

HAMAS'IN DENİZDEN SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

İsrail ordusu, Hamas'ın sabah saatlerinde İsrail topraklarına denizden sızma girişiminin engellendiğini, onlarca Hamas mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ise çok sayıda İsrail askerinin esir alındığını açıkladı.

-07 Ekim 2023 | 18.16

İSRAİL ASKERLERİNİN ESİR ALINDIĞINI DOĞRULADI

İsrail’den esir askerlerine yönelik açıklama geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Rear Adm. Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrailli askerlerin Gazze Şeridi’nde esir tutulduğunu doğruladı. Çatışmalarda İsrailli askerlerin öldürüldüğünü belirten Hagari, öldürülen rehinelerin veya askerlerin sayısı hakkında herhangi bir rakam vermedi. İsrail’in güneyinde hala 22 noktada çatışmaların sürdüğünü ifade eden Hagari, halihazırda Gazze sınırında olan 31 tabura ek olarak 4 tümenin daha Gazze sınırına konuşlandırıldığını söyledi.

-07 Ekim 2023 | 19.04

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin pazar günü toplanacağı öğrenildi.

-07 Ekim 2023 | 19.10

İSRAİL VE FİLİSTİN’DEKİ TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN UYARI

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin’de yaşanan olaylar sonrası Türk vatandaşlarını uyardı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklama, "İsrail ve Filistin'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır" denildi. Gelişmeler için Tel Aviv Büyükelçiliği, Kudüs Başkonsolosluğu ile Bakanlığın resmi web sayfaları ve sosyal medya hesaplarının takip edilmesi tavsiye edildi. Acil durumlar için kullanılabilecek telefon numaraları ise şu şekilde: Tel Aviv Büyükelçiliği Nöbetçi/Acil Durum Telefonu: +972 52 248 66 47, Kudüs Başkonsolosluğu Nöbetçi/Acil Durum Telefonu: +972 54 660 62 10, Konsolosluk Çağrı Merkezi: +90 312 292 29 29.

-07 Ekim 2023 | 19.42

HAKAN FİDAN GÖRÜŞMELERİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin bugün Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve İran'ın dışişleri bakanlarıyla telefonda görüştü.

-07 Ekim 2023 | 21.12

CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 232 kişinin öldüğünü, 1697 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail basınına göre Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 250'ye yükseldi.

-07 Ekim 2023 | 21.42

GAZZE’YE ELEKTRİK TEDARİKİ KESİLDİ

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Hamas’ın operasyonlarının ardından yaptığı açıklamada, “İsrail elektrik şirketine Gazze’ye elektrik tedarikini durdurma talimatı veren emri imzaladım” dedi.

sffdsf.jpg

AKARYAKIT VE MAL TEDARİKİ DE DURDURULDU

Yediot Ahronot gazetesinin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberde, İsrail Güvenlik Kabinesinin düzenlediği toplantıda bir dizi karar alındığı belirtildi.

Alınan kararların, Hamas ve İslami Cihad'ın uzun yıllar boyunca bir daha İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesi ve onlara zarar vermemesi için elindeki askeri gücün yok edilmesini amaçladığı ifade edildi.

Karar kapsamında Gazze'ye yakıt ve mal girişinin yasaklandığı kaydedildi.

-07 Ekim 2023 | 22.38

GAZZE'Yİ TERK EDİN UYARISI

Netanyahu, televizyonda yaptığı son açıklamada yaşananların İsrail tarihinde görülmediğini söyledi.

Bugünkü durumun bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Netanyahu, "Ordu, Hamas'ın canını acıtmak için tüm gücünü kullanacak. Hamas'ın toplandığı, gizlendiği her yeri sakat bırakıp enkaza dönüştüreceğiz." dedi.

Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi sakinlerine seslenerek "Gazze sakinleri şimdi orayı terk edin çünkü her yerde tüm (askeri) gücümüzle harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 300'e yükseldiği bildirildi.

aaaaaaa.jpg

-08 Ekim 2023 | 05.02

GAZZE SINIRINA TANK SEVKİYATI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sabah saatlerinde İsrail güçlerine yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna karşılık İsrail 'Demirden Kılıçlar' operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında hava harekatıyla Hamas'ı havadan vurmaya başladı. İsrail- Gazze hattındaki çatışmalar devam ederken İsrail, Gazze sınırına tank sevkiyatı gerçekleştiriyor. İsrail'in Gazze sınırına yaptığı tank sevkiyatı cep telefonu kameralarına yansıdı.

sfsfsdf.jpg

-08 Ekim 2023 | 07.54

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ROKETLİ SALDIRI

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan tarafından İsrail'e silahlarla ateş açıldığı belirtildi. Açıklamada, bu olaydan bir kaç dakika sonra ise yine Lübnan topraklarından İsrail'e doğru roketlerle saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlerde ordunun, Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki İsraillilere kapalı alanlardan çıkmama talimatı verdiği bilgisi yer aldı.

-08 Ekim 2023 | 08.40

HİZBULLAH SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklama, örgüte yakınlığıyla bilinen Mayaden TV'nin internet sitesi tarafından paylaşıldı.

Açıklamada, Hizbullah'ın, Lübnan'a ait ancak İsrail işgali altında olan Kefr Şuba'daki 3 askeri noktaya yönelik saldırıyı üstlendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca saldırının çok sayıda topçu atışı ve roketle gerçekleştirildiği kaydedildi.

aa.jpg

-08 Ekim 2023 | 09.07

256 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 20'si çocuk 256 kişinin yaşamını yitirdiği, 121'i çocuk 1788 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda yaralanan İsraillilerin sayısının 1864'e çıktığı belirtildi. Açıklamada, yaralılardan 345'inin durumunun ağır olduğu bilgisi verildi.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ SINIRINDAKİ İSRAİLLİLERİ TAHLİYE EDİYOR

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi sınırındaki Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan İsraillilerin tahliye edilmeye başlandığı ve çoğu bölgede kontrolün yeniden sağlandığı duyuruldu.

Açıklamada, "Saldırıya uğrayan bölgelerin çoğunun kontrolünü yeniden ele geçirmeyi başardık. Beiri yerleşim biriminde çatışmalar devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

-08 Ekim 2023 | 09.21

ABD ESİR VE ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği şimdiye kadar en az 100 İsrailli sivil ve askerin esir alındığını bildirdi. Açıklamanın devamında ise elçilik, 300'den fazla İsraillinin öldüğünü ve 1800'den fazla yaralının olduğunu belirtiyor. İsrail ise henüz ABD'nin açıkladığı bu rakamları doğrulamadı.

-08 Ekim 2023 | 09.41

BM'DEN İSRAİL VE LÜBNAN'A İTİDAL ÇAĞRISI

Lübnan ve İsrail arasındaki 'Mavi Hat' olarak tanımlanan sınırı denetlemekle görevi UNIFIL, Lübnan topraklarından İsrail'e fırlatılan roketler ve ardından İsrail'in buna karşılık vermesiyle başlayan gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Gerginliğin daha ciddi bir boyuta ulaşmaması için her iki tarafla temas halinde olduklarını aktaran UNIFIL, güçlerinin görevlerinin başında kalmaya devam edeceğini belirtti.

Açıklamada, her iki tarafa da güvenlik durumunun daha da kötüleşmemesi için itidalli davranma çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu, sabah Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı yapıldığını duyurmuş, saldırıya topçu atışlarıyla karşılık vermişti. Lübnan'daki Hizbullah da İsrail sınırındaki askeri noktaya yapılan saldırıyı üstlenmişti.

-08 Ekim 2023 | 10.13

HAMAS'IN İSTİHBARAT YERLEŞKELERİ VURULDU

İsrail Hava Kuvvetleri, vurulan yerleşkelerden birinin Hamas istihbarat dairesi başkanına ait olduğunu bildirdi. Hava kuvvetleri, ayrıca Hamas birliklerini de hedef aldı. Yayınlanan görüntülerde, düzenlenen hava saldırılarında Hamas’ın askeri unsurlarının hedef alındığı görüldü.

-08 Ekim 2023 | 11.29

İSRAİL, GAZZE ŞERİDİ'NE HAVA SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in hava saldırılarında Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde çok sayıda ev hedef alındı.

Saldırılar sonucu can kaybı ve yaralanmalar yaşanırken, bombalanan evlerden bazıları da tamamen yıkıldı.

asasasa.jpg

Hamas'a bağlı El-Aksa Radyosu, Gazze Şeridi'nin merkezindeki evi hedef alınan Ebu Rakab ailesinden 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

En-Neccar ailesine ait üç katlı bir evin bombalanması sonucu da 3 kişi yaralandı.

İSRAİL'DE CAN KAYBI: 350

Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sürerken, bilanço artmaya devam ediyor. İsrail Savunma Kuvveleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 350’ye yükseldiği belirtildi.

IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari bugün yaptığı açıklamada, önceliklerinin İsrail toplumundaki çatışmaları sona erdirmek ve Gazze ile İsrail’i ayıran tel örgülerdeki ihlalleri kontrol etmek olduğunu söyledi.

İsrail ordusu, saldırılarda ölen askerlerinin sayısının 44'e yükseldiğini duyurdu.

00000.jpg

-08 Ekim 2023 | 13.40

SİVİLLER TAHLİYE EDİLDİ

İsrail ordusu, çatışmaların yaşandığı ülkenin güneyindeki güvenlik durumu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada sınırdaki Urim, Be'eri, Nahal Oz, Netiv, Haasara ve Zikim yerleşim yerlerindeki sivillerin tahliye edildiği belirtildi.

Güvenlik operasyonunun gidişatına göre sivillerden evlerini tahliye etmelerinin istenebileceği aktarıldı.

-8 Ekim 2023 | 14.27

PAPA'DAN 'SALDIRILARI DURDURUN' ÇAĞRISI

Filistin ile İsrail arasındaki gerilime ilişkin konuşan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, gelişmeleri kaygı ve acıyla takip ettiğini belirterek saldırıların ve silahların durdurulması çağrısı yaptı.

Papa, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden gerçekleştirdiği geleneksel pazar duasında Filistin ile İsrail arasındaki gelişmelere değinerek "Şiddetin daha da şiddetli biçimde patlak verdiği, yüzlerce ölüme ve yaralanmaya yol açan İsrail'de yaşananları kaygı ve acı içinde takip ediyorum” dedi.

-8 Ekim 2023 | 15.10

İSRAİL'DE CAN KAYBI 600 OLDU

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonu ve diğer medya organları, Filistinli gruplarca dün başlatılan ve bugün de devam eden saldırılarda ölen İsraillilere ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Buna göre dünden bu yana devam eden saldırılarda 600 İsrailli hayatını kaybetti, 2 bin kişi yaralandı.

-8 Ekim 2023 | 15.43

İSRAİL RESMEN 'SAVAŞ HALİ' İLAN ETTİ

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu üst düzey yetkilerle güvenlik oturumu düzenledi. Oturumun ardından ülkede 'savaş hali' ilan edildiği ve büyük askeri eyleme geçilmesinin onaylandığı kaydedildi.

Başbakanlığın açıklamasında ayrıca, "Gazze Şeridi'nden düzenlenen kanlı terör saldırısı, İsrail'i savaşa mecbur etti ve savaş 7 Ekim 2023 sabah 06.00'da başladı" ifadeleri kullanıldı.

-08 Ekim 2023 | 16.35

FİLİSTİN'DE CAN KAYBI 370'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda 370 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı.

-08 Ekim 2023 | 19.12

İsrail savaş uçakları Gazze'nin merkezinde yer alan Er-Rimal semtindeki Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu.

Saldırının düzenlendiği noktaya yakın vatandaşlara ait evler ve mülkler büyük zarar gördü, bombardıman neticesinde bölgede yangın çıktı.

-08 Ekim 2023 | 20.16

Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 700’e yükselirken, 20’si ağır toplam 2 bin 156 kişi yaralandı.

Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında ise 20’si çocuk 370 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 200 kişi de yaralandı.

-08 Ekim 2023 | 20.50

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, zor günlerin kendilerini beklediğini, "çok kapsamlı ve geniş bir savaşın göz açıp kapayınca kadar" bitmeyeceğini söyledi.

-08 Ekim 2023 | 21:26

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 78’i çocuk ve 41’i kadın olmak üzere 413’e, yaralı sayısının ise 213’ü çocuk ve 140’ı kadın olmak üzere 2 bin 243’e yükseldiği bildirildi.

-08 Ekim 2023 | 22:04

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail Hava Kuvvetleri’nin dünden bu yana Gazze Şeridi’nde 800 noktayı vurduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN