Hava savunma sistemleri Ukrayna’ya gidiyor: ABD ve Almanya’dan sonra İtalya ve Fransa harekete geçti

Hava savunma sistemleri Ukrayna’ya gidiyor: ABD ve Almanya’dan sonra İtalya ve Fransa harekete geçti

ABD ve Almanya’nın Rus işgali altındaki Ukrayna’ya tank gönderilmesi kararının yankıları sürerken, dünya basınında sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Basına konuşan yetkililere göre, Fransa ve İtalya, Ukrayna’ya hava savunma sistemi tedarik etme konusunda anlaşmak üzere.

Fransa ve İtalya’dan yetkililer, Ukrayna'ya bir SAMP/T hava savunma sistemi tedarik etmek için teknik detayları tamamlamaya yakın olduğunu, ancak nihai kararın ne zaman alınacağının belirsiz olduğunu söyledi.

AYLARDIR İSTİYOR

Rus işgalini geri püskürtmesi için Batı'nın Ukrayna’ya onlarca tank taahhüt etmesinden bir gün sonra, Rusya, Ukraynalı siviller üzerinde hava saldırılarını arttırırken, Kiev yönetimi, Batılı müttefiklerinden daha fazla hava savunma sistemi istedi. Ayrıca kasım ayında, Ukraynalı yetkililer Mamba olarak bilinen SAMP/T'yi talep etmişti.

FRANSIZ BAKAN İTALYA’DA

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, İtalyan mevkidaşı Guido Crosetto ile görüşmek için bugün İtalya'ya gidecek ve her iki taraf da SAMP/T müzakerelerini ilerletmek istiyor. Fransa’dan diplomatik kaynak, "İtalya’yla plan üzerinde çalışıyoruz. Çok uzak değil" dedi.

Ortak bir Fransız-İtalyan konsorsiyumu olan sistem, onlarca hedefi takip edip aynı anda 10 hedefi engelleyebilir. Balistik füzeleri de engelleyebilen savunma sistemi, Avrupa yapımı tek sistem olarak biliniyor. Başka bir diplomat, "Siyasi bir karar verildi. Karmaşık bir sistem olduğu için şimdi sadece teknik ayrıntıları kesinleştiriyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN