Kremlin'den Batı'ya tank tepkisi: Bu çatışmaya doğrudan müdahil olmak

Kremlin'den Batı'ya tank tepkisi: Bu çatışmaya doğrudan müdahil olmak

Avrupa ülkeleriyle ABD'den gelen Ukrayna'ya yönelik tank desteğine ilişkin art arda hamlelerin ardından Kremlin'den gözdağı niteliğinde bir açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, ''ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz.'' denildi.

Rusya ve Ukrayna savaşında sene geride kalırken dün önemli bir gelişme yaşandı. ABD ve Almanya'nın aylardır süren tartışmaların ardından Ukrayna'ya tank göndermeyi planladığı bildirildi. ABD'nin, Ukrayna'ya onlarca M1 Abrams tankı göndereceğini kamuoyuna açıklaması beklenirken Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarından en az 14 tane gönderilmesini kabul ettiği açıklandı.

'MÜDAHİL OLMADIKLARINA KESİNLİKLE KATILMIYORUZ'

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya tank sevkiyatına Kremlin'den sert tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin Ukrayna’ya tank ve silah sevkiyatının, çatışmaya müdahil olma anlamına gelmediği yorumlarına katılmadıklarını belirterek, “Avrupa başkentlerinden ve Washington'dan, Ukrayna'ya tanklar da dahil çeşitli silah sistemlerinin gönderilmesinin, hiçbir şekilde bu ülkelerin veya ittifakın (NATO) Ukrayna'daki çatışmaya müdahil olduğu anlamına gelmediğine dair defalarca açıklamalar yapıldı. Buna kesinlikle katılmıyoruz." diye konuştu.

Söz konusu sevkiyatın, çatışmaya doğrudan müdahil olmak anlamına geldiğini vurgulayan Peskov, "İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz. Bunun da arttığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

OLAF SCHOLZ: DESTEĞİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya verdiği askeri desteği daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdiklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 Abrams tankının verileceğini duyurmuştu. Bazı Avrupalı ülkeler de ellerindeki Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya sevk etmeye hazır olduklarını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN