Ukrayna’ya ‘tank akını’ Putin’i rahatsız etti: Patlamalardan kaçan halk sığınaklarda

Ukrayna’ya ‘tank akını’ Putin’i rahatsız etti: Patlamalardan kaçan halk sığınaklarda

Geçtiğimiz gün ABD ve Almanya’dan gelen tank gönderme kararlarının ardından Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarını şiddetlendirdi. Ukrayna'daki yetkililer, Rus kuvvetlerinin saldırıları nedeniyle Kiev de dahil olmak üzere ülke çapında hava saldırısı alarmı ilan ederken, halk sığınaklara yönlendirildi.

Almanya'nın Ukrayna'ya 14 Leopard tankı tedarik edeceğinin duyurmasının, ABD'nin ise 31'den fazla Abrams tankı göndereceğini ve askerlere eğitim sağlayacağını doğrulamasının ardından başlayan hava saldırılarıyla ilgili konuşan Odesa Valisi Maksym Marchenko, Vladimir Putin'in ordusunun "Ukrayna'ya uçak ve gemilerle büyük bir füze saldırısı başlatmaya hazırlandığını" söyledi.

‘HAVA SAVUNMASI ÇALIŞIYOR’

Başkent Kiev'de siviller metro istasyonlarına sığınırken, ülke çapında hava saldırısı alarmı verildi. Reuters haber ajansından bir muhabir, Kiev'den yaklaşık 30 kilometre uzakta, alçak bir irtifada tepeden uçan bir jeti bildirdi.

Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat ulusal televizyonda "Altı kadar Tu-95 uçağı Murmansk bölgesinden havalandı ve füze fırlattı. Şimdiden çeşitli bölgelerde ortaya çıkmaya başlayan 30'dan fazla füze bekliyoruz. Hava savunması çalışıyor" dedi.

‘İLK FÜZELER DÜŞÜRÜLDÜ’

Mikolayiv Valisi Vitaly Kim, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda bölge üzerinde iki füze tespit edildiğini söyleyerek "Füzeler Ukrayna toprakları içinde uçuyor" diye kaydetti. Yetkililer halka sığınmalarını söylerken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, "İlk Rus füzeleri düşürüldü" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN