Leopard kararı sonrası Kremlin’den tehdit: Diğerleri gibi yanacak

Leopard kararı sonrası Kremlin’den tehdit: Diğerleri gibi yanacak

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD'den Ukrayna'ya sevk edilmesi planlanan Abrams tanklarının çok önemli bir şey olmadığını belirterek, "Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bedeli de öncelikle Avrupalı vergi mükelleflerince ödenecek" şeklinde konuştu.

New York Times Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan ve adı bildirilmeyen yetkili bir kişi, Ukrayna'ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini dile getirmişti.

Bugün ise Berlin hükümeti, 14 adet Alman yapımı Leopard 2 tankının Ukrayna'ya gönderilmesine karar verdi. Üçüncü dünya ülkelerinin tamamı, Alman tanklarının sevkini de onayladı.

KREMLİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. ABD'nin Ukrayna'ya yönelik olası Abrams tankı sevkiyatını değerlendirdi.

Çok sayıda uzmanın, söz konusu sevkiyatı teknik açıdan, 'saçma' bulduğuna dikkat çeken Peskov, "Bu plan, teknolojik nedenlerden dolayı kaybedecek bir plandır ve daha da önemlisi, bunun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne katacağı potansiyel açık bir şekilde abartılıyor" şeklinde konuştu.

'BU TANKLAR DA YANACAK'

Peskov, Abrams tanklarının yaratacağı maliyetin, Avrupalılar tarafından karşılanacağını söyleyerek, "Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bedeli de öncelikle Avrupalı vergi mükelleflerince ödenecek. Amerikalılar da her zaman olduğu gibi iyi karlar elde edecek" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ukrayna'ya Abrams tipi muharebe tankı sevk etme kararını yakında açıklaması beklenirken Almanya da Ukrayna'ya Leopard tankı gönderme kararı aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN