Almanya teslimatı onayladı! 14 Leopard tankı Ukrayna'ya gidecek

Almanya teslimatı onayladı! 14 Leopard tankı Ukrayna'ya gidecek

Berlin hükümeti, 14 adet alman yapımı Leopard 2 tankının Ukrayna'ya gönderilmesine karar verdi. Üçüncü dünya ülkelerinin tamamı, Alman tanklarının sevkini de onayladı.

Almanya hükümeti sözcüsü Steffen Hebestreit yaptığı açıklamada, ülkesinin Ukrayna'ya ilk adımda askeri stoklardan 14 Leopard 2 tankı sağlayacağını söyledi. Hebestreit, Ukrayna askerlerinin Almanya'daki eğitimine yakında başlanacağını ve Almanya'nın Ukrayna'ya lojistik ve mühimmat sağlayacağı da sözlerine ekledi.

Savaşın başından bu yana diğer Batılı ülkelerin aksine silah gönderimi konusunda hem kendi politikaları sebebiyle hem de Rusya ile olan ilişkilerini gerekçe gösteren Berlin çekimser tutumu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oluyordu.

60 ton ağırlığında, yaklaşık 10 metre uzunluğunda olan Leopard 2, dünyanın en iyi muharebe tanklarından biri olarak kabul edilirken, Alman yapımı tanklar, Ukrayna'ya destek tartışmasının odak noktası haline geldi.

Afganistan ve Suriye'de kullanılan Leopard tanklarının yaklaşık üçte ikisi hala Avrupa'da bulunuyor. Leopard 2'nin bakım ve onarımının diğer tanklara göre kolay olduğu ifade ediliyor. En başarılı modern tasarıma sahip olan Leopard 2, Batı Almanya'da üretildiği 1979'dan beri hem ülke içinde hem de dışındaki birçok silahlı kuvvetin hizmetinde sayısız modernizasyondan geçti.

Dünya çapında 20 ülke, Almanya'da üretilen modern Leopard 2 tanklarına sahip. Satış sözleşmesine göre, Ukrayna'ya herhangi bir Leopard tank teslimatı için hangi ülke olursa olsun Alman hükümetinden onay alması gerekiyor.

Daha önce Alman medyasında yer alan haberlerde, Alman hükümetinin ABD'nin de Ukrayna'ya tank göndermesini ön koşul olarak sunduğu öne sürülmüş ancak Berlin ve Washington bu iddiayı reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN