Almanya Başbakanı Scholz ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Scholz ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğü duyuruldu. İki liderin konusu Ukrayna'ya gönderilme kararı alınan Loepard tanklar olurken, yapıcı istişareleri sürdürme ve yakın temasta olma konusunda mutabık kalındı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, Ukrayna'daki siyasi, askeri ve insani durum ele alındı.

Scholz, Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna ile dayanışmasını teyit etti ve Almanya'nın Avrupalı ​​ve uluslararası ortaklarla yakın eşgüdüm içinde Ukrayna'ya askeri desteği daha da artıracağını belirtti.

Zelenskiy de Leopard 2 tanklarını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine tahsis etme kararından ve bu tankları kendi stoklarından Ukrayna'ya sağlamak isteyen ortak ülkelere de bu konuda izin vereceğinden dolayı Scholz'a teşekkür etti.

İki lider, yapıcı istişareleri sürdürme ve yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

Almanya bugün kendi envanterinden Ukrayna'ya 14 Leopard 2 A6 tankından oluşan bir bölük sağlayacağını ve Ukraynalı askerlerin Leopard tanklarıyla ilgili eğitiminin Almanya'da hızlı şekilde başlayacağını açıklamış, Leopard-2 tanklarını envanterlerinden Ukrayna'ya teslim etmek isteyen ülkelere de bunların sevkiyatı için onay vereceğini bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN