Zelenskiy'den Biden'a 'Abrams' teşekkürü: Zafere giden yolda önemli bir adım

Zelenskiy'den Biden'a 'Abrams' teşekkürü: Zafere giden yolda önemli bir adım

ABD Başkanı Joe Biden'ın Savunma Bakanı Lloyd Austin'in teklifi üzerine ABD'nin Ukrayna'ya 31 adet Abrams tankı göndereceğini açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Zafere giden yolda önemli bir adım” dedi. Zelenskiy, Biden'a teşekkürlerini iletti.

ABD Başkanı Joe Biden, Savunma Bakanı Loyd Austin'in teklifi üzerine ABD'nin Ukrayna'ya 31 adet Abrams tankı göndereceğini ve bu tankların savaş alanında etkili kullanılabilmesi için Ukrayna personeline eğitim sağlayacağını belirtmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den açıklama geldi.

Zelenskiy, ABD’nin Ukrayna’ya yönelik açıkladığı tank desteği hakkında yaptığı açıklamada, “Zafere giden yolda önemli bir adım” diyerek Biden'a teşekkür etti.

ABD’nin Ukrayna’ya tank desteği sağlayacağını açıklamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür etti. Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD Başkanı Joe Biden’a Ukrayna’ya Abrams tanklarını sağlama yönündeki güçlü iradesi için teşekkür ederim. Desteği için ABD halkına minnettarız! Zafere giden yolda önemli bir adım. Bugün özgür dünya, Ukrayna’yı özgürleştirmek için daha önce hiç olmadığı kadar ortak bir amaç için birleşmiştir” dedi.

"BİR TANK KOALİSYONU VAR"

Müttefiklerin Ukrayna'ya tank yardımı sağlama kararlarını değerlendiren Zelenskiy, "Bugün Ukrayna için son derece sevindirici haberlerin günü. Bir tank koalisyonu var" ifadesini kullandı.

Ukrayna'ya tankların gönderilmesi sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, güçlü bir tank birliği oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Savaşın kısa bir sürede bitmesi için tanklar dışında uzun menzilli füze, topçu sistemleri ve savaş uçaklarına da ihtiyaç duyduklarını dile getiren Zelenskiy, "Cephedeki kahramanlarımız dünyadan ne kadar çok savunma desteği alırsa, Rusya'nın saldırganlığı o kadar çabuk sona erecek" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN