Her cuma Kur'an yakacakmış! Bu provokatörü durduracak yok mu?

Her cuma Kur'an yakacakmış! Bu provokatörü durduracak yok mu?

Türkiye ile İsveç arasında Kur'an-ı Kerim yakma krizi giderek büyürken, geçen hafta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği yakınlarında kutsal kitabı yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’dan yeni açıklama, provokasyon ve tehdit geldi. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile başlayan krizi körükleyen Paludan, bundan böyle her hafta bir Kuran’ı Kerim yakacağını duyurdu. Nefret suçu işleyen siyasetçinin açıklamaları sonrası “Bu adamı durduracak yok mu?” tepkileri yükseldi.

Türkiye ile İsveç arasında Kur'an-ı Kerim yakma krizi giderek büyürken, geçen hafta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği yakınlarında Kur'an yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’dan yeni açıklama, provokasyon ve tehdit geldi. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile başlayan krizi körükleyen Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurdu.

'BUGÜN 3 KEZ ÇİRKİN EYLEM YAPACAK'

Paludan, “İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag’daki Türkiye büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım” dedi. Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 kere Kur'an yakacağını belirten Paludan “Bugün bir caminin önünde Kur'an yakacağım, bir kez Rusya büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye büyükelçiliği önünde yakacağım” dedi.

'ÖNCEDEN İZİN ALMASINA GEREK YOK'

Danimarka’da Paludan’ın böyle çirkin bir eylem gerçekleştirmesi için izin almasına gerek duyulmazken, sadece yetkililere 24 saat önceden haber vermesi gerekiyor. Paludan, “Bunun Erdoğan’ın hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç’i NATO’da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim” dedi.

Her cuma günü yerel saatle 14.00’te Kur'an yakacağını belirten Paludan, “Eğer İsveç’i NATO’ya alırsa hayatım boyunca Türkiye büyükelçiliği önünde asla Kur'an-ı Kerim yakmayacağım” ifadesini kullandı.

'BU PROVOKATÖRÜ DURDURACAK BİRİ YOK MU?'

Paludan'ın paylaşımlarına tepki yağdı. Sosyal medyada provokatör siyasetçinin açıklamalarını alıntılayanlar “Bu adamı durduracak biri yok mu?” mesajlarını paylaştı. Yaşananları daha da tırmandıracak yeni saldırıların bir an önce sonlandırılması çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN