İsveç'ten NATO açıklaması: Süreci durdurduk

İsveç'ten NATO açıklaması: Süreci durdurduk

Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılarıyla tepkilerin hedefi olan İsveç, NATO üyelik sürecini durdurdu. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Süreç geçici olarak durduruldu. Amacımız Temmuz'da tam üyelik." dedi.

Kur'an-ı Kerim'e üst üste gerçekleştirilen alçak saldırıların ardından İsveç, NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Açıklamayı yapan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, amaçlarının temmuz ayında tam üyelik olduğunu söyledi.

Billström, "Süreç 'geçici' olarak durduruldu. Provokatif eylemlerden sonra İsveç'e yönelik öfkeyi gidermeye çalışıyoruz. Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıların ardından Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısını süresiz şekilde iptal etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN