Sözleşmeliye kadro müjdesi! Kapsam dışı tutulan 140 bin çalışan kadroya alınıyor!

Sözleşmeliye kadro müjdesi! Kapsam dışı tutulan 140 bin çalışan kadroya alınıyor!

Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması çalışmaları neticesinde yarım milyona yakın işçi kadroya alınmıştı. Fakat kapsam dışı kalan yaklaşık 140 bin sözleşmeli personel bu duruma itirazlarını dile getirmişti. Seçime hazırlan iktidar, bu itirazlara kulak vererek taşeron işçiler, belediye çalışanları, ücretli öğretmenler ve uzman çavuşlar için yeni düzenleme hazırlıyor. İşte, sözleşmeliye kadro son dakika haberi...

Yakın zamanda 485 bin sözleşmeli çalışan kadroya geçirilmişti. Söz konusu kanun kapsamının dışında kalan taşeron işçiler, belediyelerde 4-A statüsünde çalışanlar, uzman çavuşlar, şehit ve gazi yakınları ve hatta ücretli öğretmenler için de düzenleme yapılması konusunda çalışmalar başlatıldı.

140 BİN KAMU İŞÇİSİNE DAHA KADRO MÜJDESİ

Cumhur İttifakı tarafından seçim sürecine girilirken her meslek grubunda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hazırlanan, kapsam dışında kalan çalışanlar için kadro düzenlemesinin yakın tarihte TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

İlgili kanun teklifi Meclis'ten geçerse 140 bin personel daha kadro alabilecek.

Düzenlemenin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından 30 gün içinde başvuru yapanlar kadroya geçebilecek.

Ayrıca ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğretmenler içinde şartlarını iyileştiren yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Aynı şekilde şehit ve gazi yakınlarından şartları uygun olanlar da kadro alabilecek.

BAHÇELİ'DEN SÖZLEŞMELİYE KADRO AÇIKLAMASI

MHP yetkilerinin yoğun talepleri doğrultusunda gündeme gelen kapsam dışındakilere kadro verilmesi ile ilgili kanun, bakanlık yetkililerinin de değerlendirmesiyle son şeklini almış olacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN