Selahattin Demirtaş aday olacak mı? Hukuki durumunu gerekçe gösterdi

Selahattin Demirtaş aday olacak mı? Hukuki durumunu gerekçe gösterdi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın önümüzdeki seçimlerde aday olup olmayacağı netleşti. HDP'den yapılan açıklamada 'hukuki durumunun uygun olmaması' sebebi ile aday olmayacağını söylediği duyuruldu.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) aracılığıyla yapılan açıklamada, şu anda da Edirne'de cezaevinde bulunan partinin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 14 Mayıs seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağı büyük bir merak konusuydu.

Durum ile ilgili olarak HDP'ten bir açıklama geldi. Partiden yapılan açıklamada Demirtaş'ın "hukuki durumunun uygun olmaması" sebebi ile aday olmayacağını söylediği açıklandı.

HUKUKİ DURUMU UYGUN DEĞİL

HDP'nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siyasi rehin olarak tutulan önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş ile bir heyetimiz, kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dün (26 Ocak) Edirne Cezaevinde görüşme yaptı. Yapılan görüşmede Demirtaş heyete teşekkür ederek, kendisinin hukuki durumunun adaylık için uygun olmadığını belirtti ve partinin bu konuda yapacağı çalışmaların destekçisi olacağını vurguladı."

Açıklamanın devamında Demirtaş'ın "Emek Özgürlük İttifakı"nın adayını destekleyeceğini belirttiği kaydedilirken, HDP'nin de kendisine teşekkür ettiği bildirildi.

Partinin açıklamasında şöyle denildi:

"Emek Özgürlük İttifakı’nın adayı olarak ortaya çıkacak ismin arkasında duracağını ifade eden Demirtaş, partiyle birlikte seçim kampanyasını ve çalışmalarını en verimli şekilde sürdürme kararlılığında olduğunu bir kez daha dile getirdi. Parti yönetimimiz de kendisine bu yaklaşımından dolayı teşekkür etti ve ortak çalışmanın kazandıracağı konusundaki fikir birliğini pekiştirdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN