Selahattin Demirtaş: Ortak adaydan yanayım

Selahattin Demirtaş: Ortak adaydan yanayım

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki seçimler için HDP'nin kendi adayını çıkarmanın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin adayını desteklemekten yana olduğunu açıkladı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendi adayını çıkarmanın dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin adayını desteklemekten yana olduğunu söyledi.

Avukatı aracılığıyla AFP'ye açıklamalar yapan Demirtaş, "ortak bir adayın desteklenmesinden yanayım" dedi.

Daha önce HDP'nin aday çıkarma kararını yorumlayan Demirtaş, bu kararı desteklemiş ve Tele1'e yaptığı açıklamada, “Eğer muhalefetin diğer bloku ortak aday çıkarmak için veya çıkacak adayda ilkeler üzerinde ortaklaşmak için HDP’yi ziyaret edip açık bir diyalog ve müzakere yürütmeyi düşünmüyorsa elbette HDP, seçmenin karşısına kendi adayıyla çıkacaktır. Bundan daha normal, bundan daha meşru bir tutum olamaz” demişti.

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi HDP'nin kapatılmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Son olarak Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili sürecin seçim sonrasına bırakılması için yaptığı başvuruyu reddetmişti.

AYM'nin önümüzdeki aylarda savcılığın kapatma talebini karara bağlaması bekleniyor.

Yaklaşık yüzde 10 civarında oy alacağı öngörülen HDP oylarının seçimde kritik rol oynayacağı görüşü dile getiriliyor.

Partinin kapatılması süreciyle ilgili euronews'e konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "HDP kapatılsa bile bizim bir seçeneğimiz değil, çok sayıda seçeneğimiz var. Bir partiden girip tekrar HDP’li seçmen ve Türkiye’den oy isteyeceğiz, kazanacağız da. Bu bir parti değil, birden fazla seçeneğimiz olacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN