Hindistan'da silahlı çatışma: 13 ölü

Hindistan'da silahlı çatışma: 13 ölü

Hindistan'ın Manipur eyaletinde iki militan grup arasında silahlı çatışma çıktı. Yetkililer en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, cesetlerin kimliğinin henüz tespit edilmediğini söyledi. Aynı eyalette bundan 7 ay önce yaşanan etnik çatışmalarda da en az 180 kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan'ın Manipur eyaletinde bundan 7 ay önce çıkan çatışmada 180 kişi hayatını kaybetmişti. Hindistan polisi aynı eyalette bugün iki militan grup arasında silahlı çatışma çıktığını açıkladı.

Yetkililer, çıkan çatışmada en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve cesetlerin kimliklerinin henüz tespit edilmediğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, üzerinde birden fazla kurşun yarası olan cesetler, Manipur'un Tengnoupal bölgesinde bulundu. Yerel basına yansıyan haberlerde de çatışmanın öğlen saatlerinde Leithu köyünde yaşandığı bilgisi paylaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İsmi verilmeyen bir başka yetkili ise olayla ilgili "Güvenlik güçleri, cesetlerin yanında herhangi bir silah bulmadı" diyerek ölenlerin Lithu bölgesindenmiş gibi görünmediğini, buraya başka bir yerden gelmiş olabileceklerini söyledi. Yetkili, "Polis olay yerine gitti. Soruşturma başlatılacak" dedi.

Manipur'da 3 Mayıs'ta da bölgede çoğunlukta bulunan Meitei etnik grubu ile azınlık Kuki topluluğu arasında devlet yardımları ve kotaları konusundaki anlaşmazlıklar sonrası etnik çatışmalar yaşanmıştı.

Yaşanan son olayla ilgili Reuters'a açıklamada bulunan eyalet başkentinden üst düzey bir yetkili, "Cesetlerin kimliğini hemen tespit edecek durumda değiliz; hangi militan gruba mensup olduklarını da söyleyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Cesetlerin yanında silah bulunmadığı bilgisini teyit eden yetkili, "Öldürüldükten sonra silahlarının yağmalanmış olması mümkün" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN