Hipersonik silah savaşı büyüyor: ABD Rusya'ya karşı harekete geçti

Hipersonik silah savaşı büyüyor: ABD Rusya'ya karşı harekete geçti

ABD ve Rusya arasındaki hipersonik silah savaşı artarak büyüyor. Rusya üst üste hipersonik füze denemeleri yaptığını duyururken, ABD'de bu silahları durdurmak için harekete geçti. Pentagon, Raytheon ve Northrop şirketlerinin hipersonik silahları durdurmak için füze geliştirmeye devam etmesini öngören ihaleleri kazandığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı, Raytheon Technologies ve Northrop Grumman şirketlerinin hipersonik silahlara karşı füze geliştirmeye devam etmesini sağlayacak ihaleleri kazandığını bildirdi.

Reuters'te yer alan habere göre bu sonuç, ABD'nin önde gelen silah üretici şirketi Lockheed Martin'in "şu an için" milyarlarca dolarlık programdan çıkarıldığı anlamına geliyor. Haberde şirketin programa daha sonra katılabileceği bildiriliyor.

Pentagon, kasım ayında, dünya atmosferi içinde hedefine doğru ilerleyen hipersonik füzeleri durdurmak için uydular ve sensörler yardımıyla bir önleyici silah geliştirmesi için adı geçen üç şirkete ayrı ayrı, toplam 60 milyon dolarlık ihale vermişti. Raytheon ve Northrop şirketlerinin ihaleyi kazanması, sistemleri geliştiren şirket sayısını sadece ikiye indirecek. Kazanamayan şirketin söz konusu ihale sonucunu protesto etme hakkı bulunuyor.

Füze Savunma Dairesi (MDA), her bir şirketin hipersonik silah önleyicileri geliştirmeye devam etmesi için Raytheon'a 62 milyon dolar ve Northrup'a 60 milyon dolarlık ihale verdi.

Yakın tarihli bir ABD Sayıştayı (GAO) raporu, MDA'nın bir önleyici sistem için iç maliyet tahminlerinin 3,7 milyar ila 4,2 milyar dolar arasında değiştiğini söyledi. GAO, MDA'nın önleyici sistem için bağımsız bir maliyet ve teknoloji değerlendirme raporu almasını önerdi.

HİPERSONİK SİLAH NEDİR?

Ses hızının beş katına ulaşabilen hipersonik silahların, uçuş esnasında manevra kabiliyetine sahip olması takip edilmesini güçleştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN