Hollanda'nın müstakbel Türk başbakanı ilk hedefini açıkladı: Göçle mücadele

Hollanda'nın müstakbel Türk başbakanı ilk hedefini açıkladı: Göçle mücadele

Hollanda’nın ilk kadın başbakanı olmak isteyen Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, 22 Kasım'da gerçekleşecek olan erken seçimi kazanması halinde önceliğini “göçle mücadele”ye vereceğini belirtti. Öte yandan Yeşilgöz'ün kira artışını engellemek ve zorunlu askerliği yeniden gündeme getirmek de planları arasında.

Hollanda'nın en büyük partisi liberal sağ eğilimli Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nde (VVD), Genel Başkan ve Başbakan Mark Rutte'nin iltica planı krizi nedeniyle hükümetin düşmesinin ardından siyaseti bırakma kararı almıştı. İstifanın ardından oy çokluğuyla genel başkan seçilen Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, seçimi kazanması halinde ilk önceliğini açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Yeşilgöz, sığınmacı, işçi ve öğrenci göçünü sınırlamak için AB direktifleri kapsamında mümkün olan tüm kısıtlamaları uygulamak istiyor.

Kira artışını engellemek ve zorunlu askerliği yeniden gündeme almak da Yeşilgöz’ün vaatleri arasında.

Hollanda’nın en büyük siyasi partisi olan, iktidar ortağı Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), 23 Kasım’da yapılacak erken genel seçime, Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz’ün liderliğinde katılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN