Esed rejiminin 'İdlib'e dönüş' haberi kurgu çıktı: Memurları zorla getirmişler

Esed rejiminin 'İdlib'e dönüş' haberi kurgu çıktı: Memurları zorla getirmişler

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçlerinin kontrolü altındaki Halep ve Hama illerinden zorla topladığı memurlar, 2020 yılındaki saldırılarda enkaza dönen Maarratünnuman ilçesine geri dönüşler başladı iddiasıyla yapılan çekimin ardından geri döndü.

Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat, işten çıkarma ve alıkoymayla tehdit ettiği memurları ve ailelerini, kontrolü altındaki Halep ve Hama illerinden zorla topladı.

3 otobüsle İdlib'in güneyindeki Maarratünnuman ilçesine getirilen insanların, burada rejimin medya organları tarafından görüntüleri çekildi.

İSTİHBARAT ZORLA GETİRDİ

Ardından Suriye devletinin haber ajansı SANA, Maarratünnuman ilçesine dün 800 ailenin geri döndüğünü iddia eden haberi servis etti.

Ancak aynı gün çekimden sonra Suriye ordusu ve istihbarat teşkilatı zorla getirdiği kişileri ilçeden çıkardı.

maaratunnuman-neresi.jpg

ENKAZ HALİ DEVAM EDİYOR

Anadolu Ajansı muhabirinin Maarratünnuman'dan elde ettiği görüntülerde ilçe merkezinin enkaz halinin devam ettiği görülüyor.

Dün çekilen görüntülerde, ilçede sokakların boş olduğu gözlenirken, herhangi bir alt yapı çalışması yapıldığına dair emare de yer almıyor.

SALDIRILAR SONRASI KENTTE KİMSE KALMADI

Rusya ve Suriye güçleri, 2020 yılının başlarında şiddetli saldırılar sonucu kenti harabeye çevirerek ele geçirmişti.

İç savaş öncesi Maarratünnuman ilçesinde 300 bin civarında sivil yaşıyordu.

Saldırılar sonrası, ilçe sakinlerinin çok büyük kısmı askeri muhaliflerin ve rejim karşıtı grupların kontrolündeki bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı.

idlibin-kontrolu-kimde.jpg

MAARATÜNNUMAN'IN ÖNEMİ

İdlib'in en büyük ilçesi Maaratünnuman, 2012 Ekim'de muhaliflerin eline geçti.

İç savaş öncesi ilçede yaşayan 300 bin civarı sivil, rejim ve destekçilerinin kasım 2019 yılından bu yana düzenlediği saldırılar neticesinde göç etti.

İdlib'in güneyinde, il merkezine 40 kilometre mesafede yer alan ilçe, Osmanlı Devleti döneminden han, cami ve medrese gibi yapıların bulunduğu tarihi bir yerleşim olarak biliniyor.

Halep-İdlib-Hama-Humus-Şam üzerinden Ürdün'e kadar uzanan ve ilçenin içinden geçen M5 karayolu, Maaratünnuman'ın stratejik önemini artırıyor.

suriye-idlib-savas-son-durum.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN