Diyanet, İdlib'de 4 bin 300 ev yaptı

Diyanet, İdlib'de 4 bin 300 ev yaptı

Suriye'nin İdlib şehrinde ağır kış şartlarında çadırlarda yaşayan aileler için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı vakıf tarafından 4 bin 300 konut inşa edildi. Bölgede konut yapımının devam edeceği belirtildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde, Suriye'nin kuzeybatısında ağır kış şartlarında çadırlarda yaşayan savaş mağduru ailelere destek olmak amacıyla 'Bir iyilik Sıcak Bir Yuva' sloganıyla 'İyilik Konutları' kampanyası başlatıldı. İdlib kentinde 6 bin konuttan 4 bin 300'ü tamamlanarak anahtarlar, yeni sahiplerine teslim edildi.

KONUT YAPIMI DEVAM EDİYOR

DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, kalan 1700 evin yapımının sürdüğünü ifade etti.

Zor şartlarda yaşamlarını idame ettiren ailelerin rahat edecekleri evlerine kavuştuğunu vurgulayan Atasoy, "Proje alanına okul ve cami gibi ibadethane ve sosyal tesis yapılacak" ifadelerini kullandı.

38 metrekare büyüklüğündeki evlerin iki oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluştuğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN