İkinci Dünya Savaşı bombası sokaklarda: 500 kiloluk patlamamış bomba binlerce kişiyi tahliye etti

İkinci Dünya Savaşı bombası sokaklarda: 500 kiloluk patlamamış bomba binlerce kişiyi tahliye etti

İngiltere'nin Plymouth kentinde bir bahçede bulunan, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma, 500 kilogramlık patlamamış bomba denizde güvenli bir şekilde imha edildi. Bombanın imhası için binlerce insan tahliye edildi, tren ve otobüs seferleri durduruldu ve patlamamış olan bomba şehrin sokaklarında 2,3 kilometre boyunca denize taşındı.

İngiltere'nin güneyindeki liman kenti Plymouth'ta bir vatandaşın bahçesini genişletmek için çalışma yaptığı sırada bulduğu İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bomba, güvenli bir şekilde imha edilmek üzere denize taşındı.

DENİZDE İMHA EDİLDİ

Devon ve Cornwall Polisi tarafından yapılan açıklamada, Temmuz 1940'da Alman bombardıman uçaklarının hedefi haline gelen Plymouth'ta bulunan 500 kilogramlık bombanın, güvenli şekilde denize atıldığı ve burada imha edildiği bildirildi.

ingiltere-bomba.jpg

Açıklamada, ordunun görev aldığı operasyonun başarılı olduğu ve bombanın bölgeden uzaklaştırıldığı konusunda polisin bilgilendirdiği kaydedildi. Ayrıca, güvenlik kordonunun kaldırıldığı ve tahliye edilen sakinlere evlerine dönebileceklerinin söylendiği aktarıldı.

PATLAMAMIŞ BOMBA ŞEHRİ SOKAK SOKAK GEZDİ

Ülke basınında yer alan haberlere göre, tahliye operasyonu öncesinde bölge sakinleri Keyham ve Devonport'un bazı bölgelerini terk etmeleri için acil durum uyarısı aldı.

On binden fazla bölge sakini tahliye edildiği esnada, bomba imha güzergahı etrafında 300 metre uzunluğunda kordon oluşturuldu.

Patlamamış bomba şehrin sokaklarında 2,3 kilometre boyunca taşınırken tren ve otobüs seferleri de durduruldu.

ingiltere-bomba-2.jpg

EN BÜYÜK TAHLİYELERDEN BİRİ

Bombayı imha etmek üzere yapılan operasyonun, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana İngiltere'de barış zamanında yapılan en büyük tahliyelerden biri olduğu değerlendiriliyor.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps da yaptığı açıklamada, son derece karmaşık olan bu operasyona katılanları gösterdikleri cesaretten ötürü övdü ve tüm personele teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN