İlaç, test kiti, vitamin... Çin’de panik alışverişi

İlaç, test kiti, vitamin... Çin’de panik alışverişi

Pandemi döneminde stoklamak için alışveriş küresel bir sorun olmuştu. Kapanmaların gevşetilmesinden sonra görülen ilk örnek ise Çin’de yaşanıyor. Halk, kış aylarında yeni bir dalga beklentisiyle panik halinde ilaç, gıda ve test kiti satın alıyor.

Çin’de en sıkı Kovid-19 kısıtlamalarının geçen hafta kaldırılmasıyla birlikte, “panik alışverişleri” arttı ve bazı ürünlerin tedariğinde sıkıntı yaşanıyor. Halk, özellikle ağrı kesiciler, grip ilaçları ve Kovid testlerine hücum etti.

Limon ve C vitamini açısından zengin konserve şeftali gibi bazı ürünler ise ne raflarda ne internette bulunamıyor. Pandemi döneminde stoklamak için alışveriş küresel bir sorun olmuştu, ancak bu kapanmaların gevşetilmesinden sonra görülen ilk örnek oldu. Çin’de de kuralların esnetilmesi, hastaların kendi evlerinde karantinaya girmesine izin verilmesi ve kendilerinin test yapmasına müsaade edilmesinin ardından halk, kış aylarında yeni bir dalga beklentisiyle panik halinde ilaç satın alıyor.

Ülkede Kovid dalgasına hazırlık olarak yerel yönetimlere yoğun bakım servislerini geliştirme çağrısı yapılmıştı. Sağlık sisteminin yükü kaldırmakta zorlandığına dair işaretler de var. Geçen hafta klinikler dolu olduğu için hastaların arabalarının içinde serum aldıklarını gösteren bir video ortaya çıkmıştı.

Bazı yayınlarda boş eczane rafları görülürken, medyada ilaç şirketlerinin talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalıştıklarını gösteren haberler yer aldı. Global Times gazetesi de geçen hafta Kovid-19 test kitlerinin satışının yüzde 300’den fazla arttığını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN