İngiliz bakan Ben Wallace geri çekildi: NATO’da ibre Stoltenberg’i gösteriyor

İngiliz bakan Ben Wallace geri çekildi: NATO’da ibre Stoltenberg’i gösteriyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği kritik dönemde NATO'nun yeni genel sekreterinin kim olacağına ilişkin tartışmalar sürerken, muhtemel adaylar arasında gösterilen İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, NATO'nun başına geçmeyeceğini belirtti.

Ekim ayında görev süresi dolacak olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yerine kimin geçeceğiyle ilgili söylentiler devam ederken, The Economist’e konuşan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Bu olmayacak" dedi ve ABD'nin mevcut genel sekreter Jens Stoltenberg'in bir yıl daha görevde kalmasını istediğini düşündüğünü ekledi.

‘HEM MACRON HEM DE BİDEN’I MEMNUN ETMEK ŞART’

31 üyeli NATO’nun Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 1 Ekim 2014'ten bu yana görevde bulunuyor. Eski Norveç Başbakanı Stoltenberg'in görev süresi daha önce 3 kez uzatıldı. Son uzatma 30 Eylül 2023'te bitecek. Ancak Norveçli liderin görevinin bir kez daha uzatılması ihtimali giderek artıyor. NATO ülkelerinin çoğunun, uzatmaya sıcak baktığı, Stoltenberg'in Rusya ile gerilimin yüksek olduğu dönemde görevde kalmasını istediği belirtiliyor.

Wallace, görevi kim alırsa alsın "NATO'da birçok çözülmemiş sorunla" uğraşmak zorunda kalacağı ve "Avrupa özerkliğine vurgu yapan Macron'u ve Biden'ı memnun etmek" zorunda kalacağı konusunda uyardı.

‘İLGİMİ ÇEKİYOR’ DEMİŞTİ

Geçen ay Wallace, Alman haber ajansı DPA'ya, genel sekreterliğin ilgisini çektiğini söyleyerek “Her zaman bunun iyi bir iş olacağını söylemişimdir. Bu benim istediğim bir iş. Ama şu an yaptığım işi de seviyorum” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN