İngiliz ırkçılar siyahi heykeli beyaza boyadı

İngiliz ırkçılar siyahi heykeli beyaza boyadı

Siyahi kadın figürleriyle tanınan meşhur Amerikalı sanatçı Tschabalala Self’in anıtsal bir heykeli İngiltere’de vandallar tarafından beyaza boyandı.

AYŞEGÜL BAĞCI BEYER

Amerikalı sanatçı Tschabalala Self’in 3 metre yüksekliğinde, oturan siyah bir kadını tasvir ettiği ‘Seated’ (Oturmuş) adlı heykeli geçen yıl Londra’da King’s Cross yakınlarında sergilendikten sonra Doğu Sussex kıyısındaki Bexhill-on-Sea kasabasındaki De la Warr Pavyonu’nda sergileniyordu.

24kr02gobek2.jpg

Self, saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Hayal kırıklığına uğramama rağmen, bir siyahi ve kadın olarak şaşırmadım ve özellikle de siyahi kadın bedenleri genellikle istismarın hedefi olduğu için hiç şaşırmadım” dedi Sanatçı, eserinin beyaz spreyle boyanmasının “Siyahi kadının rengini ve gücünü silmeye yönelik nafile bir girişim” olduğunu vurguladı. Vandal saldırının ardından, kasabadaki bir grup eseri temizlemek ve orijinal durumuna geri döndürmek için bir araya geldi. Heykel, restorasyonun ardından 3 Haziran’dan itibaren Bexhill-on-Sea’de yeniden sergilenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN