İngiliz savunma devi Kiev'le anlaştı: Savunma için kullanılacak en iyi silahlar Ukrayna'da üretilmeli

İngiliz savunma devi Kiev'le anlaştı: Savunma için kullanılacak en iyi silahlar Ukrayna'da üretilmeli

İngiliz savunma şirketi BAE Systems, Ukrayna'da bir tesis kurduğunu ve Kiev'in silah ve ekipman tedarikini arttırmaya yardımcı olmak için hükümetle anlaşmalar imzaladığını açıkladı.

Ukrayna'da tesis kuran ve Kiev'le silah ve ekipman tedarikini artırmaya yönelik anlaşma imzalayan İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems, bu hamleyle Ukrayna'da bir tür topçu silahı olan 105mm'lik hafif silah üretme planına yönelik potansiyel ortakları keşfetmek ve kabiliyet gereksinimlerini daha iyi anlamak için Kiev yetkilileriyle doğrudan çalışacak.

İngiltere'nin en büyük savunma yüklenicisi olan BAE Systems, Rus işgaline karşı koyan Ukrayna'ya İngiltere ve diğer hükümetlerin sağladığı teçhizatın çoğunu üretmesiyle öne çıktı.

2-005.jpg

Ukrayna için önemli bir savunma tedarikçisi olan İngiltere, Mayıs ayında Kiev'e uzun menzilli seyir füzeleri tedarik etmeye başlayan ilk ülke oldu.

"KENDİ SİLAHIMIZI ÜRETMEK EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, BAE Systems'in İcra Kurulu Başkanı Charles Woodburn ile yaptığı görüşmenin ardından, "Şu anda savaşçılarımızın Ukrayna'yı savunmasına yardımcı olan en iyi silahlar Ukrayna'da üretilmelidir" açıklamasını yaptı.

Zelenskiy, paylaştığı sosyal medya mesajında, "Kendi silah üretimimizin geliştirilmesi en önemli önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

3-005.jpg

Zelenskiy, aylar önce iki tarafın Ukrayna'da bir BAE Systems ofisi açmak için çalıştığını söylemişti. İnsansız hava araçları ve mühimmattan tanklara kadar silah donanımını artırmak isteyen Kiev, bir yandan da savaşın harap ettiği ekonomisinde iş olanaklarını artırmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN