İngiliz vekillerin zulme tepkisi ‘ağır geldi’: Sincan valisi İngiltere’ye gitmiyor

İngiliz vekillerin zulme tepkisi ‘ağır geldi’: Sincan valisi İngiltere’ye gitmiyor

Uzun yıllardır Uygur Türklerine zulüm eden Çin’in Sincan bölgesindeki valisi, tepkilerin ardından gelecek hafta gerçekleştireceği İngiltere ziyaretini iptal etti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmenin insan haklarıyla ilgili endişelere yönelik yapılması planlandığını belirtti.

Gelecek hafta İngiltere’yi ziyaret etmeyi planlayan Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz’ın gezisinin iptal edildiği bildirildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'na göre, vali, bölgedeki insan hakları ihlalleri iddialarına karşı milletvekillerinin tepkisinin ardından İngiltere'yi ziyaret etmeyecek.

ZULME TEPKİLER AĞIR GELDİ

İngiliz yetkililer, Erkin Tuniyaz'ın bu hafta ziyaret etmesi halinde, Sincan'daki insan hakları durumuyla ilgili endişelerini dile getirmek için kendisiyle görüşmeye hazır olacaklarını söylemişlerdi. Ancak bu planlar, bölgedeki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerine dikkat çeken politikacıların tepkisiyle karşılaştı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, "Sincan valisi İngiltere ziyaretini iptal etti. İngiltere hükümeti, Çin'in Sincan'daki kabul edilemez insan hakları ihlallerine karşı harekete geçmek için tüm fırsatları kullanmaya devam edecek" dedi.

SAVCIDAN ‘İNER İNMEZ TUTUKLAYIN’ BAŞVURUSU

Muhafazakar Milletvekili Iain Duncan Smith, Tuniyaz'ı Dışişleri Bakanlığı dışındaki bir protestoda cinayetle suçlayarak “Başkalarını öldüren insanlarla görüşmeyiz. Hükümet bunun üzerinde olmalıdır. Çin, yapmakta olduğu şeyi durdurana ve Sincan halkının haklarını, ayrıcalıklarını ve özgürlüklerini geri getirene kadar müzakere yok" dedi.

İngiliz Kraliyet Savcısı Rodney Dixon, Tuniyaz'ın Londra'ya varışında tutuklanması için Metropol Polis Teşkilatı’nın Terörle Mücadele Birimi'ne başvurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN