İngiltere'de normalleşme endişesi: 100 binin üzerinde can kaybı olabilir

İngiltere'de normalleşme endişesi: 100 binin üzerinde can kaybı olabilir

İngiltere'de, tüm salgın önlemlerinin 19 Temmuz'da kaldırılacak olması, uzmanları endişelendirdi. Delta varyantı ve üçüncü dalgaya karşı uyaran uzmanları, kısıtlamaların bir anda kaldırılmasının, 100 binin üzerinde kişinin ölümüne yol açabileceğini kaydetti.

İngiltere'de koronavirüs önlemlerinin 19 Temmuz'da kaldırılacak olması, uzmanların dikkatli olunması çağrılarına yol açtı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınını inceleyen ve bu konuda hükümete tavsiyelerde bulunan bilim kurulu Imperial College COVID-19 Response Team, üçüncü dalganın büyüklüğünün, aşıların delta varyantına karşı ne kadar etkili olduğu, aşının yaygınlığı gibi etmenlere bağlı olacağını aktardı.

ÖLÜMLER 100 BİNİ AŞABİLİR

Üç senaryo üzerinde çalışan kurum, 19 Temmuz'da sınırlamaların hızla kaldırılması durumunda ölümlerin 9 bin 400'den 115 bin 800 kişiye kadar varabileceğini aktardı. Kısıtlamaların yavaş yavaş kaldırılması halinde ise hastaneye yatışların ve ölümlerin sayısının daha az olacağı belirtildi.

MASKE TAKMAK VE EVDEN ÇALIŞMAK BELİRLEYİCİ OLACAK

Araştırmada önümüzdeki iki ay hakkında tahmin yapmanın zor olduğu, bu rakamların sadece bir projeksiyon olduğu vurgulandı.

Imperial College London'da epidemiyoloji ve veri modelleme uzmanı Prof. Dr. Neil Ferguson, insanların önlem almaya devam etmesi halinde üçüncü dalganın daha küçük olacağını, ancak zorunlu önlemlerin kaldırılması durumunda üçüncü dalganın büyük olmasının önüne geçilemeyeceğini aktardı. Bunun hastaneye yatış ve ölüm rakamlarına nasıl yansıyacağının tahmin edilmesinin ise zor olduğunu belirtti.

Uzmanlar, insanların maske takmaya ve evden çalışmaya devam etmeleri halinde üçüncü dalganın gücünün azalacağının da altını çizdi.

ÖNLEMLER DALGANIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ETKİLEYECEK

Üniversitesinin Kamu Sağlığı bölümünden Dr. Marc Baguelin, insanların önlem almaya devam etmesinin dalganın büyüklüğünde önemli bir rol oynayacağını aktardı.

İngiltere'de hükümet, koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesinde son aşamaya 19 Temmuz'da geçileceğini dün açıkladı. Böylece sosyal temasta neredeyse tüm yasal kısıtlamalar kalkmış olacak. Kapalı kamusal alanlardaki tüm maske takma zorunluluğu kalkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN