Irak Başbakanı Sudani'den Kerkük açıklaması: Barış korunmalı

Irak Başbakanı Sudani'den Kerkük açıklaması: Barış korunmalı

Kerkük'te bir hafta önce Ortak Operasyonlar Komutanlığı ana karargah binasının Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'ne teslim edilmesini reddeden Türkmenlerle Araplar Kerkük - Erbil yolunu trafiğe kapatmıştı. Yolun açılmasını isteyen bir grupla protestocular arasında yaşanan olaylarda 4 kişi yaşamını yitirdi. Irak Başbakanı Sudani, Kerkük’te yaşanan olaylarda saldırıları gerçekleştiren ve fitne çıkarmaya çalışanların yasa uyarınca cezalandırılacaklarını söyledi.

Kerkük'te tansiyon düşmüyor. Irak’ın Kerkük kentinde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) destekçisi bir grubun, ordu kontrolündeki binanın KDP’ye teslim edilmesine karşı çıkanların kapattığı Erbil-Kerkük kara yolunun açılması talebiyle düzenlediği protestoların ardından çıkan olaylarda, ölenlerin sayısı 4’e, yaralananların ise 15’e yükseldiği açıklandı.

SUDANİ'DEN: İSTİKRAR VE TOPLUMSAL BARIŞIN KORUNMASI GEREKİYOR

Irak Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Meclisi’ndeki Kerkük milletvekillerini makamında kabul etti. Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Sudani’nin Kerkük milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantıda Kerkük’teki son durumu ele aldığı bildirildi.

1kapak-004.jpg

Kerkük’te güvenlik, istikrar ve toplumsal barışın korunması gerektiğini belirten Sudani, kentte saldırıları gerçekleştiren ve fitne çıkarmaya çalışanların yasa uyarınca cezalandırılacaklarını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Kerkük’te bir hafta önce Ortak Operasyonlar Komutanlığı ana karargah binasının Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) teslim edilmesini reddeden Türkmenlerle Araplar Kerkük - Erbil yolunu trafiğe kapatmıştı. Yolun açılmasını isteyen bir grup, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Rahimava bölgesinde gerçekleştirdiği protestoda yaşanan olaylarda 4 protestocu hayatını kaybederken 14 kişi de yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN