İran Cumhurbaşkanı Reisi: Saldırı cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Saldırı cevapsız kalmayacak

İran resmi ajansı İRNA, Cumhurbaşkanı Reisi'nin Şiraz’da bulunan Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerle ilgili yazılı açıklama yaptığını duyurdu. Reisi, Fars eyaletinin Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik saldırının “kesinlikle cevapsız kalmayacağını”, saldırıyı tasarlayanlara "ders niteliğinde bir cevap" verileceğini belirtti.

İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ türbesine düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralanmıştı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Reisi, Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik saldırının “kesinlikle cevapsız kalmayacağını” belirterek güvenlik güçlerinin olayı açıklığa kavuşturacağını ve saldırıyı tasarlayanlara ders niteliğinde bir cevap vereceğini söyledi.

TAZİYE MESAJI

“İran İslam Devrimi düşmanlarının işlediği suçlar listesine bir suç daha” eklendiğini belirten Reisi, “Şah Çerağ Türbesi'nde insanların şehit olması ve yaralanmasından dolayı bu kişilerin ailelerine ve tüm İran halkına taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

13 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Fars Eyaleti Valisi Muhammed Hadi İmaniye, Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik silahlı saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Öte yandan terör örgütü İŞİD, sözde haber ajansında yayımladığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN