İran Devrim Muhafızları’ndan protestoculara tehdit: Bugün sokağa çıktığınız son gün

İran Devrim Muhafızları’ndan protestoculara tehdit: Bugün sokağa çıktığınız son gün

Mahsa Amini’nin öldürülmesi sonrası artarak devam eden protestolara İran rejimi cinayetle karşılık verirken Devrim Muhafızları’ndan yeni tehdit geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, eylemcilere “Cumartesi günü sokağa çıktığınız son gün olacak” dedi.

İran’da Mahsa Emini’nin gözaltında ölmesinin ardından başlayan gösteriler ülkenin birçok şehir ve üniversitelerinde devam ediyor. Zahedan kentinde kolluk kuvvetleri protestocuların üzerine ateş açtı. Medyada çıkan haberlere göre bir kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülere göre, Tahran’ın Çitger bölgesinde protestocular yönetim karşıtı slogan atarken Danışcu Parkı’nda buluşan kadınlar ise alkışlar eşliğinde dans etti. Kürdistan eyaletinin yönetim merkezi Senendec kentinde ve Batı Azerbaycan eyaletinin Urumiye ve Bukan kentlerinde göstericilerin yolda ateş yaktıkları ve sloganlar attığı görüldü. Merivan şehrinde çekildiği belirtilen görüntülerde protestocuların araba lastikleri ile yol ortasına ateş yaktığı görülürken bir yandan da silah sesleri duyuldu.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ülke genelinde devam eden protestolarla ilgili eylemcileri uyararak cumartesi (29 Ekim) gününün sokağa çıktıkları son gün olacağı tehdidinde bulundu. Selami “Sokaklara çıkmayın. Bugün ayaklanmaların son günü” ifadesini kullandı. İnsan hakları örgütleri, altıncı haftasına giren eylemlerde İran genelinde şu ana kadar en az 250 protestocunun öldürüldüğünü ve binlerce kişinin tutuklandığını belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN