İran misilleme yaptı: Gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu kişilere yaptırım kararı

İran misilleme yaptı: Gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu kişilere yaptırım kararı

İran Dışişleri Bakanlığı, gözaltına alındıktan sonra işkence ile katledilen Mahsa Amini protestolarla ilgili AB tarafından Tahran’a uygulanan yaptırımlara karşılık misilleme yaptı. Tahran yönetimi Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin de aralarında olduğu gazeteci dahil 12 kişi ve 8 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

İran’dan ülkedeki protestolarla ilgili Tahran’a yaptırım uygulayan Avrupa Birliği’ne (AB) yaptırım kararı aldı. İran Dışişleri Bakanlığından yaptırım kararına ilişkin yayımlanan bildiride, AB’ye bağlı bazı kurum ve kişilere yönelik teröre destek, insan hakları ihlali ve şiddeti destekleme gerekçeleri ile yaptırım uygulama kararı alındığı belirtildi. Yaptırım listesinde yer alan kişilerin İran’da bulunan tüm mal varlıklarına el konulacağı ve ülkeye girişlerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

LİSTEDE 12 KİŞİ, 8 KURULUŞ BULUNUYOR

Yaptırım listesinde Almanya’nın Deutsche Welle Farsça kanalı ile Fransa merkezli RFI Farsça kanalı yer alırken, AB çatısı altında olan İran Dostları, Uluslararası Adalet Arayışı Komitesi ve üyeleri, Irkçılık ve Antisemitizmle Mücadele Birliği (LICRA), Almanya’nın Karl Kolb şirketi ile Rhein Bayern Fahrzeugbau şirketi ve İran’ın nükleer silah edinmesini engellemeyi amaçlayan Berlin merkezli sivil toplum örgütü Stop The Bomb yer aldı.

Yaptırım uygulanan kişiler ise şöyle:

Uluslararası Adalet Arayışı Komitesi Başkanı Aljo Vidal Quadras, Özgür İran Dostları eş başkanı Javier Zarazlejos, Özgür İran Dostları eş başkanı Milan Azver, Avrupa Parlamentosu üyesi Charlier Weimers, Avrupa Parlamentosu üyesi Jan Zahradil, Avrupa Parlamentosu üyesi Helmot Geuking, Avrupa Parlamentosu üyesi Hermann Tertsch, Fransa Ulusal Meclisi üyesi Meyer Habib ve Matine Valleton, Villepinte Belediye Başkanı Jean Francois Legaret, Paris Bölgesi eski Belediye Başkanı Johannes Boie, Bild gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Alexandra Würzbach.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN