İran, Suudi Arabistan ile görüştüğünü doğruladı

İran, Suudi Arabistan ile görüştüğünü doğruladı

İran, Suudi Arabistan ile görüşmeler gerçekleştirdiğini doğruladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "Gerilimin hafifletilmesi, hem ulusların hem de bölgenin çıkarına olur" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, bölgesel Suudi Arabistan ile görüşmeler gerçekleştirildiğini doğruladı. Hatipzade, ikili ilişkilerdeki sorunları çözmek için görüşmeler yapıldığını doğruladı. 

"HEM ULUSLARIN HEM DE BÖLGENİN ÇIKARINA OLUR"

Hatipzade, "Basra Körfezi bölgesindeki iki Müslüman ülke arasındaki gerilimin hafifletilmesi, hem ulusların hem de bölgenin çıkarına olur" açıklamasında bulundu. 

Sözcü ayrıca, "İki ülke arasında yaşanan sorunların çözülmesini memnuniyetle karşılıyoruz, bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

"UMARIZ BAŞARILI OLURLAR"

Suudi Dışişleri Bakanlığı Politika Planlama Başkanı Büyükelçi Rayed Kırımlı da, geçen hafta Reuters'a yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ile İran arasında gizli görüşmeler yürütüldüğünü doğrulamıştı ve "Umarız başarılı olurlar, ancak kesin bir sonuca varmak, henüz çok erken ve vakitsiz olur" demişti.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 2016 yılında kesilmişti.

Öye yandan, Reuters'a konuşan bazı kaynaklar, Tahran'ın Suudi Arabistan'a yönelik Husi saldırılarını durdurmak için nüfuzunu kullanma sözü verdiğini ve bunun karşılığında Riyad'dan nükleer müzakereleri desteklemesini istediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN