İran'da anma törenine katılanlara müdahale

İran'da anma törenine katılanlara müdahale

İran’da kasım ayında protestoculara yönelik polis müdahalesinde vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Hamidreza Rouza için mezarlıkta anma töreni düzenlendi. Tören için toplanan kalabalığa polis ekipleri sert müdahalede bulundu.

İran’da rejim karşıtı protestolar devam ediyor. Kasım ayında protestoculara yönelik polis müdahalesinde vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Hamidreza Rouza için mezarlıkta anma töreni düzenlendi.

VoaTürkçe'nin haberine göre, Behişt-i Zehra mezarlığında toplanan kalabalığa polis bir kez daha sert müdahalede bulundu. Ülkede, 22 yaşındaki Kürt asıllı Mahsa Amini’nin başörtüsünü uygunsuz taktığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesine tepki olarak başlayan protestolar İran İslam Cumhuriyeti tarihinin en büyük ve en uzun süreli kitlesel eylemi olarak tarihe geçti.

Binlerce kişiyi gözaltına alan ve protestoculara yönelik idam cezasını devreye sokan İran yetkililerine uluslararası toplumdan tepkiler de devam ediyor. Merkezi ABD’de olan İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı’na (HRNA) göre, gösterilerde en az 500 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN