İran'daki peçe baskısına erkeklerden tepki

İran'daki peçe baskısına erkeklerden tepki

İran'da Gıda ve İlaç İdaresi, eczanelerde çalışan kadınların siyah başörtüsü ve siyah peçe takması yönünde talimat verdi. Tepki toplayan karara erkek eczacılardan da tepki yükseldi ve İranlı birçok erkek eczane çalışanı ve sahibi de başörtüsü takarak protesto etti.

İran hükümetinin baskısına rağmen direnişini sürdüren ve özgürlük taleplerini dile getiren çok sayıda kadın tutuklandı. Ayrıca kadınların yan yana gelmesinden korkanlar kız öğrencileri zehirledi ve çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan Iran International’ın haberine göre İran Gıda ve İlaç İdaresi, eczanelerde çalışan kadınların siyah başörtüsü ve siyah peçe takması yönünde talimat verdi. Bu karara erkek eczacılardan da tepki yükseldi. İranlı birçok erkek eczane çalışanı ve sahibi de başörtüsü takarak hükümetin kararını protesto etti.

NE OLMUŞTU?

İran'da Mahsa Amini başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle polis şiddetiyle öldürülmüştü. Genç kadının katledilmesi ülkede bir isyan dalgası başlatmış ve kadınlar, başörtüsü takıp takmama kararının devlete değil kadınlara ait olduğunu savunmuştu. Erkeklerin de destek verdiği protestolarda çok sayıda kadın tutuklanmıştı ve 22 kişi idam edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN