İran'daki protestolarda gözaltına alınmıştı: Terane Alidusti hakkında yeni gelişme

İran'daki protestolarda gözaltına alınmıştı: Terane Alidusti hakkında yeni gelişme

İran'da Mahsa Amini'nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesinin ardından protestoları 'kışkırttığı' suçlamasıyla gözaltına alınan oyuncu Terane Alidusti, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle katledilen Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestoları 'kışkırttığı' suçlamasıyla gözaltına alınan oyuncu Terane Alidusti, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

Aralarında Emma Thompson, Steve McQueen, Ian McKellen, Mark Rylance gibi isimlerin yer aldığı 500’den fazla sanatçı, Alidusti’nin derhal serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu.

Alidusti’nin serbest bırakıldığını annesi Nadire Hekimullahi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

NE OLMUŞTU?

İranlı aktris, Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan ve üçüncü ayını geride bırakan protestolara destek için 10 Kasım'da sosyal medya hesabından başörtüsüz bir fotoğrafını yayımlamıştı.

Gösterilerle bağlantılı olarak Muhsin Şikari adlı bir kişinin idam edilmesine de 8 Aralık'ta Instagram hesabından tepki gösteren Alidusti, "Sessizliğiniz zulüm ve zalime destek manasına gelir. Kan dökülmesini seyreden ve harekete geçmeyen uluslararası örgütler insanlığın yüz karasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN