İran'dan muhalif gazeteciyi 'ajan' gözaltısı

İran'dan muhalif gazeteciyi 'ajan' gözaltısı

İran'da devam eden Mahsa Amini protestolarında, Londra merkezli Iran International TV çalışanı gözaltına alındı. İran hükümeti, ülkenin Hoy kentinde gözaltına alınan gazetecinin sosyal medya üzerinden eylem çağrısı yaptığı ve halkı kamu güvenliğini bozmaya yönelik tahrik ve kışkırtmalara teşvik ettiğini açıkladı.

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinde Londra merkezli Iran International kanalına çalışan bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hamza Seyyid el-Şüheda Karargahı’ndan yapılan açıklamada, İran’ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy şehrinde Londra merkezli Iran International kanalına çalışan bir kişinin gerçekleşen operasyon sonucu gözaltına alındığı belirtildi.

İRAN, TV'Yİ TERÖR LİSTESİNE ALMIŞTI

Açıklamada, söz konusu televizyon kanalının Hoy şehrinde meydana gelen olayların ardından, sosyal medya üzerinden çok sayıda eylem çağrısında bulunduğu ve halkı kamu güvenliğini bozmaya yönelik tahrik ve kışkırtmalara teşvik ettiği ifade edildi.

İran, 19 Ekim tarihinde Iran International kanalını İran aleyhinde yalan haber yaptığı ve gösterilere teşvik ettiği gerekçesiyle terör listesine aldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN