İran’dan turnuvada başörtüsü takmayan sporcusuna uyarı: Sakın dönme!

İran’dan turnuvada başörtüsü takmayan sporcusuna uyarı: Sakın dönme!

İranlı bir satranç oyuncusu, Kazakistan'da gerçekleşen uluslararası bir turnuvada başörtüsü olmadan yarıştığı için İran'a dönmemesi yönünde uyarılar almasının ardından İspanya'ya gitti.

26 yaşındaki Sara Khadem, geçen hafta Almatı'da düzenlenen FIDE Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonalarına İran'ın katı kıyafet kuralları uyarınca zorunlu olan başörtüsü takmadan katıldı.

ÇEVRESİNE TEHDİT YAĞIYOR

Konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen kaynak, Khadem'in daha sonra birden fazla telefon aldığını ve bazı kişilerin onu turnuvadan sonra eve dönmemesi konusunda uyardığını, bazı kişilerin ise geri gelmesi gerektiğini söylediğini ve "sorunu çözeceğine" söz verdiğini söyledi. Kaynak ayrıca, Khadem'in İran'daki akrabaları ve ebeveynlerinin de tehditler aldığını belirtti.

MEDYA ‘DÖNMEYECEK’ DİYOR

Kaynak, Sarasadat Khademalsharieh olarak da bilinen Khadem'in İspanya'ya geldiğini söylerken, Le Figaro ve El Pais gibi gazeteler geçen hafta Khadem'in İran'a dönmeyeceğini bildirdi.

İran, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "uygunsuz kıyafet" nedeniyle gözaltına alan ahlak polisinin gözetiminde öldüğü eylül ayının ortasından bu yana ülkenin yönetimine karşı gösterilerle mücadele ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN