İran’ı eleştirdi başına gelmeyen kalmadı… Irak’tan kendi vatandaşına görülmemiş ceza

İran’ı eleştirdi başına gelmeyen kalmadı… Irak’tan kendi vatandaşına görülmemiş ceza

Iraklı bir aktivist, sosyal medya hesabından İran destekli paramiliter bir güce hakaret ettiği için Irak'ta üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, 20 yaşındaki Haydar el-Zeydi'yi, İran destekli paramiliter grup Haşdi Şabi’nin eski komutanlarından Ebu Mehdi el-Mühendis hakkında yaptığı bir paylaşım nedeniyle "devlet kurumlarına hakaret" etmekten suçlu buldu.

Aktivist, hesabının saldırıya uğradığı konusunda ısrar ederek paylaşımı kendisinin yapmadığını söyledi. İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden yapılan açıklamada, Zeydi'nin davası hakkında "açıkça haksız" yorumunu yapıldı.

‘CİNAYETE CEZA YOK’

Grubun Ortadoğu Direktör Yardımcısı Adam Coogle, "Twitter paylaşımını kimin gönderdiğine bakılmaksızın, Irak adalet sistemi, yetkililere veya silahlı aktörlere yönelik barışçıl eleştirileri bastırmak için bir araç olarak kullanılmamalıdır" dedi.

Coogle, "Irak'ta hukukun üstünlüğünün üzücü bir yansımasıdır ki, Zeydi gibi bir aktivist, Twitter'da paylaşmadığını söylediği bir gönderi yüzünden üç yıl hapis cezasına çarptırılırken, yetkililer, silahlı gruplar aktivistleri ve protestocuları öldürürken ceza almıyor" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN