İranlı komutan: İHA üretimi 12 günlük savaşın ardından 10 kat arttı

İranlı komutan: İHA üretimi 12 günlük savaşın ardından 10 kat arttı

İran Ordusu İcra Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Alirıza Şeyh, ülkenin insansız hava aracı üretim kapasitesinin, İsrail ile Haziran 2025’te yaşanan 12 günlük savaşın ardından 10 katına çıktığını açıkladı. İran devlet televizyonuna konuşan Şeyh, son çatışma sürecindeki askeri planlamaların daha önce hazırlandığını ve olası yeni saldırılara karşı önceden belirlenen stratejilerin yürürlükte olduğunu söyledi.

İran devlet televizyonuna göre Tuğgeneral Alirıza Şeyh, ülkenin savunma sanayii ve askeri hazırlık düzeyine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şeyh, özellikle insansız hava araçları üretiminde son dönemde önemli bir artış yaşandığını belirterek, “İnsansız hava aracı (İHA) üretimi (İsrail'le) on iki günlük savaştan sonra on katına çıktı.” dedi.

Açıklamada, üretim kapasitesindeki artışın savunma sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve olası yeni çatışma senaryolarına hazırlık kapsamında değerlendirildiği aktarıldı.

HAZİRAN 2025’TEKİ SAVAŞ SONRASI YENİ PLANLAMA

Şeyh, ABD ve İsrail ile yaşanan son savaş sırasında yürütülen operasyonların tesadüfi değil, daha önce hazırlanmış planlara dayandığını ifade etti.

İranlı komutan, söz konusu operasyonlara ilişkin stratejik planlamaların saldırılarda hayatını kaybeden eski Genelkurmay Başkanı Abdurrahim Musevi tarafından önceden belirlendiğini ve ilgili askeri kuvvetlere iletildiğini söyledi.

Bu açıklama, İran ordusunun harekât planlarının merkezi komuta tarafından daha önceden şekillendirildiğine işaret eden bir değerlendirme olarak öne çıktı.

OLASI YENİ SALDIRILARA KARŞI HAZIRLIK MESAJI

Tuğgeneral Şeyh, açıklamasında olası yeni saldırı ihtimallerine de değindi.

ABD ve İsrail’i işaret eden Şeyh, İran’a yeniden saldırılması durumunda daha önce belirlenen askeri stratejiler doğrultusunda karşılık verileceğini ifade etti.

Açıklamada, ülkenin savunma kapasitesinin yalnızca üretim artışıyla değil, operasyonel hazırlık planlarıyla da güçlendirildiği mesajı verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN