İşgal çanları çalarken… Tayvan’da muhalefet Çin’le görüşecek

İşgal çanları çalarken… Tayvan’da muhalefet Çin’le görüşecek

Son yıllarda sınır bölgelerinde gerçekleştirilen tatbikatlarla ve saldırgan söylemlerle Tayvan’a yönelik baskını artıran Çin’e sürpriz bir ziyaret gerçekleşiyor. Partisinden yapılan açıklamaya göre, Tayvan’ın ana muhalefetinden önemli bir isim Çin’e kritik bir ziyaret düzenleyecek.

Tayvan'ın ana muhalefet partisi Kuomintang (KMT), Başkan Yardımcısı Andrew Hsia'nın Çin'e giderek ülkedeki Tayvan İşleri Ofisi'nin yeni atanan başkanı Song Tao ile görüşeceğini bildirdi. Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan ziyaret, uzun yıllardır Tayvan ve Çin'den üst düzey politikacılar arasında yapılan nadir görülen bir toplantı olacak.

‘BÖLGESEL BARIŞ VE İSTİKRAR BEKLENTİSİ’

KMT’nin açıklamasında, Tayvanlı eski bir diplomat ve bir zamanlar Tayvan Anakara İşleri Konseyi başkanı olan Hsia ve heyetinin “eşitlik ve haysiyet temelinde fikir alışverişi ve diyalog yürüteceği ve Tayvan Boğazı'nın güvenliği hakkındaki endişeleri ve bölgesel barış ve istikrar beklentilerini yansıtacaklarını" da ekledi.

‘ÇIKMAZ NEDENİYLE…’

Geleneksel olarak Çin ile yakın bağları destekleyen KMT, iletişim hatlarını açık tutmanın önemli olduğunu söyleyerek Çin'le diyaloğu savunuyor. Hsia'nın ziyaretiyle ilgili partiden yapılan açıklamada, Tayvan Boğazı'ndaki ilişkilerde mevcut ‘çıkmaz’ nedeniyle ‘boş durmamanın doğal olduğu’ belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN