İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı resmi konutuna geçti: Hamza Yusuf ilk gününde namaz kıldırdı

İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı resmi konutuna geçti: Hamza Yusuf ilk gününde namaz kıldırdı

Dün İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, resmi konut Bute House'da geçirdiği ilk gününe dair anları sosyal medyasından paylaştı. Hamza Yusuf, resmi konuttaki ilk gününde ailesine namaz kıldırdı.

İskoçya'da dün gerçekleştirilen seçimle bölgesel yönetimin yeni başbakanı ilan edilen Hamza Yusuf, Başbakanlık resmi konutu Bute House'daki ilk gününde ailesine namaz kıldırırken çekilen fotoğrafını paylaştı.

Yeni Başbakan Yusuf, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan gerçekleştirdiği paylaşımda, "Ailem ve ben bugün (28 Mart) parlamentoda yapılan oylamanın ardından Bute House'daki ilk gecemizi geçiriyoruz. Birlikte iftardan sonra adet olduğu üzere aileme namaz kıldırdığım özel bir an" ifadelerini kullandı.

fsvdub7waamtoh7.jpg

Bir sonraki paylaşımında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'la görüştüğünü de bildiren Yusuf, "İskoçya halkının ve parlamentosunun demokratik isteklerine Birleşik Krallık hükümeti tarafından saygı gösterilmesi gerektiğini açıkça ifade ettim" dedi.

NE OLMUŞTU?

İskoçya parlamentosunda 28 Mart'ta gerçekleştirilen oturumda Başbakan seçilen Yusuf ülkenin ilk Müslüman başbakanı olurken, ülkenin en genç milletvekili ve ilk Müslüman bakanı unvanlarının da sahibi.

Şubat ayında Başbakan Nicola Sturgeon'un istifasıyla boşalan İskoçya Ulusal Partisi (SNP) liderliğine kullanılan oyların yüzde 52'sine tekabül eden 26 bin 32 oy ile seçilen 37 yaşındaki Yusuf, rakipleri kampanya sürecinde eşcinsel evliliklere ve kürtaj hakkına karşı çıkarken, LGBT haklarını savunacağını beyan etmişti.

Pakistan asıllı Yusuf, ayrıca sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, İskoçya'ya bağımsızlık getirmeye "kararlı" olduğunu belirtmiş ve "Biz bunu sağlayacak nesil olacağız" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN