İspanya alarma geçti: Orman yangınında yüzlerce kişiye tahliye

İspanya'nın Valencia kentinin yakınlarında meydana gelen yılın şimdiye kadarki en büyük orman yangınında binden fazla kişinin evlerinden tahliye edildiği duyurulurken, yetkililer, hızla yayılan orman yangını için "yüksek tehlikeli düzeyde" alarm verdi.

İspanya’nın doğusundaki Valencia şehrine bağlı Villanueva de Viver köyü yakınlarında öğle saatlerinde başlayan orman yangını, kısa sürede kontrolden çıkarak büyüdü. Alevlerin çevredeki bazı kasaba ve köyleri tehdit etmesi nedeniyle çok sayıda kişi tahliye edildi. Yangından şu ana kadar bin hektardan fazla alanın etkilendiği bildirildi.

15 UÇAK GÖREV BAŞINDA

Askeri Acil Durum Birimi, Ulusal Acil Durum İzleme ve Koordinasyon Merkezi, Castellon'un Villanueva de Viver kasabası yakınlarında çıkan ve hızla yayılan orman yangını için "yüksek tehlikeli düzeyde" alarm verirken, müdahale çalışmalarında 15 uçağın hizmet verdiğini açıkladı.

1-010.jpg

Yetkililer ayrıca, yangını kontrol altına almak için karadan da çok sayıda itfaiyecinin ve askeri personelin görev yaptığı yönünde bilgi verdi.

KIŞ MEVSİMİNDE REKOR SICAKLIK

Bilim insanlarının bildirdiğine göre, 2022-23 kışı kuzey yarımkürede kaydedilen en sıcak ikinci ve alışılmadık derecede kurak geçti. Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi (EFFIS) tarafından derlenen rakamlar, geçen yılın 307 bin hektarlık araziyi yok eden 493 yangınla İspanya'da kaydedilen en kötü orman yangını yılı olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN