İspanya Başbakanı'ndan muhalefet liderine: Demokrasi tartışmadır, monolog değil

İspanya Başbakanı'ndan muhalefet liderine: Demokrasi tartışmadır, monolog değil

Seçim sürecine giren İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez, ana muhalefetteki sağ görüşlü PP lideri Feijoo'ya haftada birer kez olmak üzere altı kez televizyonda yüz yüze tartışma çağrısında bulundu. Sanchez açıklamasında, "23 Temmuz'un demokratik tartışmaların seçimleri olmasını öneriyorum. Demokrasi tartışmadır, monolog değil" ifadelerini kaydetti.

İspanya'da 23 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimler öncesinde Başbakan Pedro Sanchez ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi'nin (PP) lideri Alberto Nunez Feijoo'ya haftada birer olmak üzere 6 kez televizyonda yüz yüze tartışma düzenlenmesi teklifini götürdü.

Sanchez, katıldığı bir oturumda yaptığı konuşmada, "23 Temmuz'un demokratik tartışmaların seçimleri olmasını öneriyorum. Demokrasi tartışmadır, monolog değil." diyerek, gelecek haftadan itibaren her pazartesi günü PP lideri Feijoo'yu televizyonda yüz yüze tartışmaya davet etti.

'GERÇEK ADAY BEN VE FEİJOO'

Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri olan Sanchez, "İspanya'da mevcut durumda başbakanlık için gerçek adayların sadece kendisi ve Feijoo olduğunu" savundu.

Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle gelecek dönemin "çok daha zor ve karmaşık" olacağını kaydeden Sanchez, seçim kampanyası sürecinde ekonominin öncelikli olacağını belirtti.

Sanchez'in önerisini şimdilik reddetmiş gözüken PP'nin seçim kampanyası sorumlusu Borja Semper, "PSOE liderini eksantrik olmaya çalışmak ve yüz yüze tartışma programlarına ihtiyacı olmakla" suçladı.

İspanya'da 28 Mayıs'ta yapılan yerel seçimlerde PSOE'nin yenilgi alması sonrasında Sanchez, normal şartlarda yıl sonunda yapılması gereken genel seçimleri 23 Temmuz'a çektiğini açıklamıştı.

Yerel seçimlerden büyük başarı elde eden PP, son bir haftadır yayımlanan anketlere göre genel seçimlerden birinci çıkacak parti olarak gösterilse de meclis çoğunluğunu yakalaması için aşırı sağ görüşlü Vox partisinin desteği şart gözüküyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN