İspanyol çiftçilerden Avrupa çapındaki protestolara destek

İspanyol çiftçilerden Avrupa çapındaki protestolara destek

İspanya'daki çiftçiler Avrupalı meslektaşlarına katılarak ülke çapında protesto gösterileri düzenledi. Ülkedeki eylemler nedeniyle trafiğin engellendiği kaydedildi. İspanya’nın önde gelen çiftçi kuruluşlarından ASAJA’nın başkan yardımcısı Donaciano Dujo, diğer ülkelerdeki eylemleri de işaret ederek, “Tüm Avrupa Birliği’nde dertlerimiz aynı” dedi.

Avrupalı meslektaşları gibi İspanyol çiftçiler de Avrupa Birliği'nden daha fazla esneklik, AB üyesi olmayan ülkelerin ürünleri üzerinde daha sıkı kontroller ve hükümetlerinden daha fazla yardım talep ediyorlar. Yüksek yakıt ücretleri sebebiyle gerçekleşen protestolardan sonra bu ay sonunda Madrid'in merkezinde büyük bir eylem yapılması planlanıyor.

Salı günü İspanya'nın kuzey iç kesimlerindeki tarımsal bölgelerde sokaklara dökülen çiftçiler konvoylar halinde traktör sürerek, kornalar çalarak, İspanyol bayrakları sallayarak ve pankartlar açarak protesto gösterilerinde bulundular.

YÜKSEK YAKIT MALİYETİ NEDENİYLE KAR EDEMİYORLAR

İspanya'daki çiftçiler, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya ve son zamanlarda protesto gösterileri düzenleyen diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla beraber, AB'nin Ortak Tarım Politikası'nın (CAP) bir parçasını oluşturan düzenlemelerin yanı sıra yüksek yakıt ve enerji maliyetlerinin kar etmelerini zorlaştırdığını söylüyorlar.

İspanya'nın ilçesi Aranda de Duero'da protesto gösterisi düzenleyen ve adını belirtmek istemeyen bir çiftçi, "Buğday ve arpa üretimi söz konusu olduğunda maliyetler çok yüksek" dedi. "Gübre, böcek ilacı ve yakıt için para ödemek zorundasınız - bu bizi öldürüyor. Çok yüksek fiyatlar ödemek zorundayız ama yine de düşük fiyatlara satıyoruz." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN