İsrail basınından çarpıcı 'Netanyahu' iddiası: Hamas'la anlaşmayı kabul etti mi?

İsrail basınından çarpıcı 'Netanyahu' iddiası: Hamas'la anlaşmayı kabul etti mi?

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Gazze'de taraflar arasında müzakere edilen anlaşmada, Katar'ın talebi üzerine sürecin aşamaları arasında müzakerelerin yapılması için ateşkesin korunması maddesini savaş kabinesine danışmadan onayladığı iddia edildi.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken İsrail ve Hamas arasında bir anlaşma olup olmayacağı merak konusuydu.

Mossad Direktörü David Barnea, Paris'te Mısır ve Katarlı yetkililerle yapılan görüşmeler sırasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan müzakerelerin devam etmesi için ateşkesin sürmesi konusunda onay aldı.

KABİNE ÜYELERİNDEN HABERSİZ KARARI ALDI

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'da yer alan haberde, kabineye yakın bir kaynağın, Başbakan'ın onayının ardından savaş kabinesi üyelerinin bilgilendirildiği ifade edildi.

Başbakanlık Basın Ofisi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Başbakan'ın Mossad Direktörü'ne talimatı geçerli olduğunu belirtti ve savaş kabinesinin bu konuda bilgilendirileceğini vurguladı.

İsrail yetkililerine göre, Hamas'ın Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve ordunun Gazze'den çekilmesi talebine karşı "savaşı durdurmayı kabul etmeyeceklerini" belirtti.

ÜÇ AŞAMALI ESİR TAKASI

Yetkililer, taslak anlaşmanın, İsrail hapishanelerindeki "yüksek profilli isimlerin" de yer aldığı 1500 Filistinli esirin serbest kalmasını öngördüğünü ileri sürdü.

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN