İsrail boykotu fast food devine darbe vurdu: McDonald's satışları dipte

İsrail boykotu fast food devine darbe vurdu: McDonald's satışları dipte

Fast food devi McDonald's, İsrail’in Gazze’ye saldırıları sebebiyle boykot edildiği için dört yıl sonra ilk defa geçen çeyrekte satış hedeflerini kaçırdığını açıkladı. Firmanın satışları, piyasa beklentisinin de çok altında kaldı.

Dünyanın en popüler fast food firmalarından McDonald's, İsrail’in Gazze’deki katliamları nedeniyle boykot edilen firmalardan biri olduğu için satış hedeflerini kaçırdığını açıkladı.

BBC'nin aktardığına göre; fast food devi, dört yıl sonra ilk defa geçen çeyrekte hedeflerini kaçırdıklarını vurguladı.

Şirketin hisseleri, boykotun ardından yüzde 4 düştü.

'DEZENFORMASYON' SUÇLAMASI

Daha önce de dezenformasyonu suçlayarak çatışmaların olumsuz etkisi olduğunu kabul eden McDonald's, Starbucks ve Coca Cola gibi İsrail’i eleştirenlerin boykot ettiği Batı şirketleri arasında.

Şirket, İsrail’in Gazze’ye açtığı savaş yüzünden 2023 yılının son çeyreğinde bazı piyasalardaki performansının anlamlı bir şekilde etkilediğini duyurdu.

Orta Doğu, Çin ve Hindistan’ın aralarında bulunduğu biriminde dördüncü çeyrekte satışların büyümesi yüzde 0,7’de kaldı; bu da piyasa beklentisinin çok altında.

EN BÜYÜK ETKİ ORTA DOĞU'DA

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, Malezya, Endonezya ve Fransa’daki satışların etkilendiğini; en büyük etkinin ise Orta Doğu’da görüldüğünü belirtti.

Kempczinski, “Savaş devam ettiği müddetçe bu piyasalarda bir iyileşmenin olmasını beklemiyoruz” dedi.

Küresel olarak 40 bin dükkanı olan şirketin şubelerinin yüzde 5’i Orta Doğu’da.

McDonald's, İsrail’deki işletmecisinin İsrail ordusuna binlerce bedava yiyecek dağıtmasının ardından da eleştirilerin odağına oturmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN