İsrail, çatışma bölgelerine ek takviye gönderiyor

İsrail, çatışma bölgelerine ek takviye gönderiyor

10 Mayıs'ta Gazze'ye yönelik yoğun bombardımana başlayan İsrail, Yahudiler ile Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bölgelere de sınır polisi görevlendirdi. İsrail Savunma Bakanı Gantz "Şu anda acil bir durumdayız. Kanun ve düzeni tesis etmek için derhal gönderilecek büyük takviye kuvvetlerine ihtiyacımız var" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, çatışma bölgelerine ek takviye gönderileceğini açıkladı.  Gantz, 10 yedek sınır polis birliğini çatışmaların görüldüğü bölgelerde görevlendirme kararı aldı.

Gantz "Şu anda acil bir durumdayız. Kanun ve düzeni tesis etmek için derhal gönderilecek büyük takviye kuvvetlerine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail hükümetinin OHAL ilan ettiği Lid kentinde dün Filistinliler ile İsrailliler arasında çatışmalar yeniden başlamıştı.

Fanatik Yahudiler, kentteki İsrail vatandaşı Filistinlilerin evlerine saldırmıştı.

İsrail polisi olayların kontrolden çıktığı kentte 20 kişiyi gözaltına almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN