İsrail Filistin Kızılayına saldırdı

İsrail Filistin Kızılayına saldırdı

İsrail askerleri, Filistin Kızılayı'nın Tubas'ta bulunan merkezini doğrudan gaz bombalarıyla hedef aldı. Filistin Kızılayı bombalar nedeniyle merkezde yangın çıktığını belirtirken bu saldırının İsrail işgaline karşı direnen Filistin halkına karşı insani görevini yürüten Filistin Kızılayı personelini cezalandırmayı hedeflediğini ifade etti.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentindeki Filistin Kızılayı'nın merkezini hedef aldı. Askerler merkeze doğrudan yaşartıcı gaz bombasıyla saldırdı.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada saldırının hedefi olan merkezde birçok sağlık personelinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Ayrıca açıklamada atılan bombaların merkezde yangına sebep olduğu da belirtildi ve olayın 'tıbbi personelin ve binalarının korunması gerektiğini ifade eden uluslararası insani hukukun açık bir ihlalini temsil ettiği' vurgulandı.

Açıklamada söz konusu saldırının İsrail işgaline karşı direnen Filistin halkına karşı insani görevini yürüten Filistin Kızılayı personelini cezalandırmayı hedeflediği ifade edildi.

İsrail makamlarından ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri sabahın erken saatlerinde Tubas kentine baskın düzenlemiş, baskında plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmıştı. Filistinliler de İsrail askerlerine taşlarla karşılık vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN