İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini sınırlandırdı

İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini sınırlandırdı

Ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için Batı Şeria’dan Kudüs'e geçmek isteyen çok sayıda Filistinliler İsrail'in engeliyle karşılaştı.

İsrail, ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için işgal altındaki Batı Şeria’dan Kudüs'e geçmek isteyen çok sayıda Filistinliyi "izinleri olmadığı" gerekçesiyle engelledi.

Yılın diğer aylarında özel izinler dışında Kudüs'e girişlerine müsaade edilmeyen Batı Şeria'daki Filistinliler, Aksa'ya gidebilmek için sabah erken saatlerden itibaren Batı Şeria ile Kudüs arasında bulunan Ayrım Duvarı'ndaki İsrail kontrol noktalarına ulaştı.

İsrail güçleri yaptıkları kontrollerin ardından sadece sınırlı sayıda Filistinlinin Doğu Kudüs'e geçişine izin verdi.

Getirilen aşı olma şartı nedeniyle İsrail güçlerince geçişlerine izin verilmeyen çok sayıda Filistinli ise kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kaldı.

"BURADA İBADET ETMEK VE KUTSAL MEKANLARA GİTMEK YASAK"

Filistinli Nida Abdullah, Kudüs'e geçmek için gösterdiği bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Abdullah, "Sabah saatlerinden itibaren buradayım. İsrail askerleri iznim olmadığı gerekçesiyle Kudüs'e geçmemi engelliyor. Burada ibadet etmek ve kutsal mekanlara gitmek yasak." dedi.

İsrail güçleri, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen işgal altındaki Batı Şeria'da ikamet eden Filistinlilerden sadece yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların Doğu Kudüs'e geçişine müsaade ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, Batı Şeria'da yeterli miktarda aşı bulunmuyor, dolayısıyla aşılama kronik hastalığı olanlar ve 60 yaşın üzerindekilerle sınırlı. Bu da Batı Şeria'da yaşayan binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasına engel oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN