Yüz binler akın etti: Kan ve gözyaşının gölgesinde bayram namazı

Yüz binler akın etti: Kan ve gözyaşının gölgesinde bayram namazı

İsrail işgalindeki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli Müslümanlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram namazı için Harem-i Şerif'e akın etti. Filistinliler, Ramazan ayının son günlerinde İsrail polisinin saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa'yı doldurdu. Müslümanlar, bayram namazından sonra İsrail zulmünü protesto etti.

Filistinliler, Ramazan Bayramı namazını İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da eda etti.

Doğu Kudüs'teki Filistinliler, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram namazı için Harem-i Şerif'e akın etti. Filistinliler, İsrail polisinin saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa'yı tamamen doldurdu.

01.jpg

ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, 100 binden fazla kişinin bayram namazını kılmak için Harem-i Şerif'e akın etti. Bayram namazının ardından Müslümanlar tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

02-001.jpg

Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra çok sayıda Filistinli, Harem-i Şerif'teki Kıble mescidi ile Kubbet's Sahra arasında yer alan alanda gösteri düzenledi. Filistin ve kelime-i tevhid bayrakları açan cemaat, 'Özgürlük', 'Kanımız canımız sana feda olsun ey Aksa' sloganları attı.

03-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa, bu yıl Ramazan ayının son günlerinde İsrail polisinin saldırılarının hedefi olmuştu.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta teravih namazı sırasında Harem-i Şerif'teki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırmıştı.

10 Mayıs'ta da binlerce Filistinli, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te nöbet tutmuştu.

İsrail polisi, nöbet tutan Filistinlilere, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla saldırmış, 330'dan fazla kişi yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN