'İsrail öldürdüğü Filistinlilerin organlarını çaldı' iddiası

'İsrail öldürdüğü Filistinlilerin organlarını çaldı' iddiası

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ağır saldırıları 83 gündür devam ederken Gazze’deki hükümet yeni bir iddia gündeme getirdi. İsrail’in kara operasyonunda öldürülen 80 Filistinlinin organlarını çaldığını belirtil+erek, konuyla ilgili uluslararası soruşturma başlatılması çağrısında bulunuldu.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 27 Ekim’de başlattığı kara operasyonu sırasında öldürerek el koyduğu 80 Filistinlinin cenazesini 26 Aralık Salı günü teslim ettiği bildirildi.

'YÜZ HATLARININ DEĞİŞTİĞİ TESPİT EDİLDİ'

Cenazelerin tanınmayacak ve parçalanmış halde olduğu belirtilen açıklamada, “Naaşlar incelendikten sonra yüz hatlarının önemli ölçüde değiştiği tespit edildi. Bu, işgal güçlerinin (İsrail’in) bu kişilerin hayati organlarını çaldığının açık bir göstergesidir." ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in elinde Filistinlilere ait cenazelerin bulunduğu belirtilen açıklamada, cenazelerin alıkonulması ve organlarının çalınmasına ilişkin uluslararası soruşturma başlatılması çağrısı yapıldı.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA TEPKİ

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Kızıl Haç gibi uluslararası kuruluşların bu tür suçlara karşı sessiz kalmalarına da tepki gösterilen açıklamada, “İsrail işgal ordusunun isimleri açıklanmayan, nerede öldürüldükleri ve ne yapıldığı belirtilmeyen 80 Filistinlinin cenazesinin onurunu ihlal etmesini en güçlü şekilde kınıyoruz.” denildi.

Teslim alınan 80 cenaze toplu mezara defnedilirken, İsrail’den ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Gazze Şeridi’nin Refah kentindeki Ebu Yusuf El Neccar Hastanesinin Müdürü Mervan El Hams daha önce yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in (BM) Filistinlilere ait cenazelerin Gazze Şeridi’ne gönderileceği yönünde kendilerine bilgi verdiğini belirtmiş, “Cenazelerin bir kısmı sağlam, bir kısmı parçalanmış, bir kısmı da çürümüş halde bir konteynerde gönderildi” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz ay İnsan Hakları İzleme Örgütü Euro-Med, organ hırsızlığı konusunda bağımsız bir uluslararası soruşturma komitesi kurulması çağrısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN